Fotograful împuşcat susţine că i s-au furat 12.000 € în spital

Ultima actualizare:

    Poliţiştii au săltat două angajate de la spital, suspecte de furtFoto: adevarul.ro
Poliţiştii au săltat două angajate de la spital, suspecte de furtFoto: adevarul.ro

Şi împuşcat, şi cu banii luaţi! Vadim Magolovenko, fotograful basarabean în care un conaţional a tras cu pistolul de şase ori pe 14 aprilie, susţine că i-au dispărut 12.000 de euro la Unitatea de Primiri Urgenţe. Trei angajaţi ai Spitalului Judeţean din Bistriţa sunt cercetaţi pentru furt calificat, iar doi dintre ei au fost reţinuţi.

Vă amintiţi cazul misterios de la mijlocul lui aprilie? Vadim Magolovenko (31 de ani), un fotograf cu dublă cetăţenie (moldovenească şi ucraineană), a fost găsit, cu şase plăgi împuşcate, pe un câmp din coumuna bistriţeană Cepari. Un agricultor care îşi ara terenul în puterea nopţii l-a văzut pe rănit în bătaia farurilor şi a sunat la 112. Agresorul, Maxim Filioglo (40 de ani), un basarabean cu antecedente penale, a fost prins de poliţişti, câteva ceasuri mai târziu, în Maramureş.

Aflat în stare gravă, Magolovenko, care avea trei gloanţe în corp, a fost operat la Spitalul Judeţean din Bistriţa, după ce fusese plimbat degeaba la Cluj-Napoca. Fotograful şi-a revenit spectaculos în urma intervenţiei chirurgicale şi susţine că i-ar fi fost furată suma de 12.000 de euro, pe care o avea în canadiana cu care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe. Basarabeanul susţine că banii proveneau din afacerile sale de la Odessa (Ucraina), oraşul în care locuieşte. El ar deţine, împreună cu soţia sa, o firmă de construcţii, care ar asigura veniturile familiei, scrie adevarul.ro. 

Marţi, când fotograful a fost externat, anchetatorii au săltat trei angajaţi ai unităţii medicale (o infirmieră, un brancardier şi o angajată de la registratură), suspecţi de furt. Poliţiştii au percheziţionat dulapurile lor personale de la spital, dar şi domiciliile acestora. Cercetările au arătat că brancardierul n-a avut nici un amestec, iar cele două femei au fost reţinute pentru 24 de ore. 

După externare, Magolovenko a declarat că se simte bine şi că va părăsi România cu destinaţia Republica Moldova, ţara sa natală.

Click! spune

Factura medicală pentru tratamentul lui Magolovenko va fi achitată de Filioglo, arestat pentru 30 de zile. Cheltuielile se ridică la 4.047 de lei şi includ spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale. „Banii vor fi recuperaţi de la agresor”, anunţă Gabriel Lazany, directorul spitalului.

Bănuiţi că se ocupau de contrabandă cu ţigări


    Vadim Magolovenko a văzut moartea cu ochiiFoto: adevarul.ro
Vadim Magolovenko a văzut moartea cu ochiiFoto: adevarul.ro

Cei doi basarabeni veneau din Ungaria şi se îndreptau, în noaptea de 13 spre 14 aprilie, spre Republica Moldova.  Ei erau bănuiţi că făceau trafic cu ţigarete de contrabandă. Pe fondul unor neînţelegeri, basarabeanul de 40 de ani a încercat să-l ademenească pe fotograf într-o casă aflată în construcţie la ieşirea din Cepari. Când Magolovenko s-a îndreptat spre clădire, Maxim a început să tragă în conaţionalul său cu o armă cu amortizor. Rănitul a reuşit să fugă pe câmp, unde a fost găsit de tractorist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net