A fost prins în misiune primul delfin-spion

Ultima actualizare:

    În timp ce patrula în Marea Mediterană, gruparea palestiniană Hamas a anunţat că a capturat mamiferul care lucra pentru Mossad
În timp ce patrula în Marea Mediterană, gruparea palestiniană Hamas a anunţat că a capturat mamiferul care lucra pentru Mossad

Sus aripioarele că trag! Un delfin-spion cu o cameră de supraveghere montată pe cap a fost capturat de Hamas, în largul coastei Gaza, de un echipaj de patrulare palestinian. Capturarea a avut loc în urmă cu trei săptămâni, însă abia acum a fost făcută publică.

Gruparea paramilitară palestiniană islamistă Hamas a anunţat că a reuşit să captureze primul delfin-spion în timpul unei emisiuni de patrulare în largul coastei Fâşiei Gaza. Mamiferul avea o cameră video ataşată de el şi un sistem de transmitere-localizare controlat de către Forţele de Apărare Israeliene, se arată în comunicatul citat de “Daily Mail”.

Conform Hamas, delfinul fusese trimis în misiune ultrasecretă de spionare a navelor palestiniene de către serviciul secret Mossad. Aceasta nu este prima oară când necuvântătoarele sunt folosite în misiuni de spionaj. 

La baza militară din San Diego, SUA, au fost  antrenaţi de-a lungul a două decenii peste  1.000 de delfini-spioni
La baza militară din San Diego, SUA, au fost antrenaţi de-a lungul a două decenii peste 1.000 de delfini-spioni

Potrivit “Times of Israel”, importante fonduri au fost alocate unor astfel de programe de antrenament a animalelor pentru misiuni secrete. În urmă cu aproape cinci ani, presa turcă intercepta şi anihila mai multe păsări marcate cu indicativele unor universităţi israeliene, care aveau instalate pe corp diferite dispozitive video şi de localizare. 

În 2012, un vultur aparţinând Mossad aflat în misiune de spionaj a fost interceptat în Sudan. Acum doi ani, câţiva rechini controlaţi cu dispozitive de înaltă tehnologie au atacat turişti în Marea Roşie. Atacurile teroriste coordonate de Israel au fost demascate de serviciile secrete egiptene.

Click! spune

SUA, Canada şi Rusia au dezvoltat programe similare de antrenare a delfinilor în scopuri de monitorizare şi defensive. În 2012, cinci delfini au executat misiuni de neutralizare a minelor în strâmtoarea Hormuz. La Sevastopol, Crimeea, există o bază militară ultrasecretă unde delfinii sunt pregătiţi să devină trupe de elită. La baza americană din San Diego au fost pregătiţi până în 2005 primii delfini, foci şi lei de mare folosiţi în prezent şi de armata canadiană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net