Fără ținută militară la funeraliile prințului Philip. Motivele deciziei au legatură cu Harry

printul-herry-imbracat-civil.jpg

Prințul Harry
Prințul Harry și-a pierdut dreptul de a purta uniformă militară, odată cu ruptura sa din Casa Regală
Sursa foto: Getty Image
Citeste tot despre: 

La funeraliile prințului Philip al Marii Britanii membrii familiei regale nu vor purta ținute militare, a decis regina Elisabeta. Motivul acestei decizii este legat de faptul că prințul Harry și-a pierdut recent toate rangurile, motiv pentru care nu mai are dreptul să poarte uniformă și ar fi fost singurul îmbrăcat în civil. Regina nu a vrut să-l pună pe nepotul său într-o situație stânjenitoare.

Membrii familiei regale nu vor purta uniforme militare la înmormântarea Prințului Philip, scrie The Sun. Decizia a fost luată recent chiar de către regina Elisabeta care a vrut să evite o situație penibilă și să-l facă pe Harry să se simtă prost. Căci, odată cu renunțarea la atribuțiile regale (deși a servit armata britanică în Afganistan), Harry nu mai are dreptul să îmbrace uniforma. Conform protocolului, ducele de Sussex ar trebui să poarte haine civile, dar ar avea voie să-și afișeze medaliile.

Ținuta militară, un cod vestimentar respectat dintotdeauna

La o înmormântare regală, precum cea a Prințului Philip, potrivit tradiției, se purtau uniforme militare. Acest cod vestimentar a fost respectat și la ultima ceremonie regală de înmormântare, cea a Reginei Mamă Elisabeta. Cu toate acestea, regula "fără uniforme" a fost adoptată pentru înmormântarea Prințesei Margareta, dar și pentru înmormântarea Prințesei de Wales, Diana, care în acel moment nu mai era membru al casei regale.

Palatul Buckingham ar urma să anunțe joi noi detalii despre ceremonie, inclusiv despre codul vestimentar. 

 

Loading...