Explozie la o uzină petrochimică din Cehia. Trei români au murit

Ultima actualizare:

    Şase oameni au decedat în urma exploziei
Şase oameni au decedat în urma exploziei

Trei români şi-au pierdut viaţa în urma unei explozii produse la o uzină chimică din localitatea cehă Kralupy nad Vltavou. Numărul total de victime este şase. Ambasada României în Cehia este cea care a informat despre explozie şi a precizat că trei români s-au numărat printre victime.

Explozia, în urma căreia şase persoane au decedat, s-a produs într-o uzină aparţinând societăţii Synthos, specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren, relatează Digi24. 

”Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei României în Cehia de la autorităţile locale, până la acest moment, trei din cele şase persoane decedate în urma accidentului au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Consulul din cadrul Ambasadei României la Praga s-a deplasat în localitatea respectivă pentru a solicita autorităţilor competente detalii suplimentare şi pentru a acorda asistenţă de specialitate. De asemenea, misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării şi notificării familiilor cetăţenilor români decedaţi”, a fost anunţul făcut de Ministerul Afacerilor Externe. 

Autorităţile locale au deschis o anchetă pentru a cerceta împrejurările în care s-a produs accidentul, iar preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor victimelor. Ambasada României în Republica Ceha a anunţat că se va implica, oferind asistenţă consulară, inclusiv pentru organizarea transportului funerar destinat repatrierii trupurilor neînsufleţite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net