Europa, copleșită de valul al treilea al pandemiei

Ultima actualizare:

    Numărul cazurilor grave, care necesită internarea, creşte în multe ţări europene
Numărul cazurilor grave, care necesită internarea, creşte în multe ţări europene

Virusul ucigaş nu se predă uşor! După o perioadă în care numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut, intensitatea pandemiei este din nou la cote îngrijorătoare!

Mai multe ţări europene iau din nou măsuri drastice, pentru a limita efectele dramatice ale valului al treilea al acestei crize medicale fără precedent. 

  • Estonia va intra în carantină timp de o lună pentru a contracara propagarea rapidă a variantei britanice a COVID-19, a anunţat şefa guvernului eston Kaja Kallas, conform adevarul.ro.

Şcolile vor trece aproape complet la învăţământul la distanţă, iar restaurantele, cafenelele şi comercianţii cu amănuntul se vor închide, cu excepţia magazinelor esenţiale.

“Situaţia legată de COVID-19 este extrem de critică în Estonia. De aceea necesită să fie soluţionată rapid. Am decis instituirea unei carantine la nivelul ţării în măsura în care aceasta este posibil”, a afirmat premierul Kallas într-o declaraţie televizată. Potrivit şefei guvernului estonian, această variantă a fost detectată recent în 98% din toate probele analizate.

Estonia, ţară cu 1,9 milioane de locuitori, înregistrează în prezent una dintre cele mai mari rate de infecţii în Europa, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC). De la începutul pandemiei, Estonia a înregistrat peste 76.000 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 şi 667 de decese asociate co­ro­navirusului.

Varianta bri­­tanică a COVID-19 este considerată mai contagioasă decât forma identificată la începutul pandemiei. Un studiu recent, citat săptămâna trecută de media estonă, arată că această variantă reprezintă circa 13% din contaminările cu SARS-CoV-2 la nivelul întregii ţări.


    Tot mai multe teste efectuate sunt pozitive
Tot mai multe teste efectuate sunt pozitive
  • Şi în Finlanda, situaţia este îngrijorătoare. Această ţară intră de azi în carantină pentru trei săptămâni, după ce parlamentul a aprobat o propunere guvernamentală de închidere temporară a cafenelelor, barurilor şi restaurantelor, în încercarea de a limita răspândirea COVID-19. De această măsură ar urma să fie afectate 15 dintre cele 19 regiuni ale Finlandei.
  • În Ungaria, şcolile, grădiniţele şi magazinele neesenţiale sunt închise de luni, odată cu intrarea în vigoare a noilor restricţii instituite pentru a frâna ceea ce autorităţile de la Budapesta consideră a fi al treilea val al pandemiei de COVID-19.

Ungaria, ţară cu circa 9,7 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele şapte zile în medie 5.113 noi cazuri de COVID-19 şi 133 de decese pe zi. Ungaria este singura ţară din UE care vaccinează atât cu produsele occindentale cât şi cu vaccinurile din Rusia şi China. Slovacia vecină a primit şi ea primul transport de vaccin rusesc Sputnik V, Cehia şi Austria sunt de asemenea interesate de acest vaccin. 


    Examene medicale arată probleme tot mai grave ale pacienţilor
Examene medicale arată probleme tot mai grave ale pacienţilor
  • Pe de altă parte, Anglia şi-a redeschis şcolile la 8 martie, iar Germania a permis magazinelor neesenţiale să-şi reia activitatea. Situaţia pare să se îmbunătăţească şi în Statele Unite: pentru prima dată în peste trei luni, pe 8 martie s-au înregistrat mai puţin de o mie de decese legate de COVID-19 pe zi. Campania de vaccinare continuă rapid, aproape 10% din populaţie a fost vaccinată, cel puţin cu prima doză. Şi Israelul îşi redeschide economia după ce 52% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin anti COVID-19.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net