Ei îi cer demisia lui Donald Trump

Ultima actualizare:

    fotografii: EPA / guliver / gettyimages
fotografii: EPA / guliver / gettyimages

Zi plină de emoţie şi agitaţie! Ceremonia de învestire a lui Donald Trump (70 de ani) care a avut loc vineri (20 ianuarie) la Washington D.C. a fost una plină de agitaţie. În timp ce miliardarul republican depunea jurământul, starurile de la Hollywood îl sabotau pe paginile lor de Internet cerându-i demisia.

Nebunie totală! Donald Trump şi familia (soţia Melania cele două fete şi cei trei băieţi) au plecat joi din New York pentru a asista la concertul de la Lincoln Memorial. A doua zi urma să fie ziua cea mare: vinerea în care Donald Trump depunea jurământul şi îşi începea mandatul. Cel de al 45-lea preşedinte a pus mâna stângă pe Biblia pe care a jurat şi Abraham Lincoln şi „a jurat solemn”.  Afară erau 8 grade Celsius şi în faţa Capitoliului s-au strâns peste 900.000 de persoane. La ceremonia au fost prezenţi Barack Obama şi Michelle Obama. Conform tradiţiei, familiile Obama şi Trump au mărşăluit împreună pe Pnnsylvania Avenue către Capitoliu.

simeon stalpnicul png

900.000 de persoane au participat la numire

După ce a depus jurământul (în jurul orei locale 15.00) familia Trump şi susţinătorii au mărşăluit către Casa Albă. În timp ce întreaga suflare ere cu privirea aţintită pe ceremonia din metropola americană, actorii de la Hollywood făceau un lucru neobişnuit. Îi cereau proaspăt învestitului preşedinte demisia de onoare considerându-l „un pericol pentru naţiune”. Pe lista actorilor care „îi vor capul” lui Donald Trump îi menţionăm pe Arnold Schwarzenegger (care, culmea, este membru al aceluiaşi partid cu preşedintele ales), Robert de Niro, Mark Ruffalo, Cher, Beyonce, Jay-Z, Shakira, Meryl Streep, Richard Gere, Susan Sarandon, Shonda Rhimes, Miley Cyrus, Lee Daniels şi America Ferrera.

simeon stalpnicul png

Cu toţii şi-au exprimat public dezaprobarea faţă de preşedintele care tocmai îşi începea mandatul. În paralel cu ceremonia de învestire au avut loc mai multe proteste. Paza şi siguranţa a fost asigurată de peste 25.000 de agenţi de poliţie. Dacă Donald Trump ţinea un discurs care se încheia sub 20 de minute, intra în istorie ca unul dintre cei mai „zgârciţi cu vorbele” preşedinţi americani. Şi asta pentru că la 4 martie 1841, preşedintele William Henry Harrisson a vorbit o oră şi 45 de minute, timp în care a rostit 8.440 de cuvinte. Trump se consolează că măcar „Rambo” ţine cu el, după ce Sylvester Stallone l-a asigurat de prietenia lui necondiţionată încă de acum 10 ani.

simeon stalpnicul png

Click! spune

Actualul preşedinte american a fost căsătorit cu Ivana Trump între 1977-1992, Marla Maples, între 1993 şi 1999 şi din 2005 este căsătorit cu Melania Trump (45 de ani). Din cele trei mariaje au rezultat cinci copii. Donald Trump (70 de ani) are cinci nepoţi de la fiul cel mare, Donald Trump Jr. (38 de ani) şi trei nepoţei de la fiica lui Ivanka, de 35 de ani. Ginerele său, Jared Kushner va face parte din echipa prezidenţială de la Casa Albă.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net