Donald Trump, ce gafă! "Îmi place mult prim-ministrul Macron"

trump-macron-gettyimages-1154062548.jpg

Donald Trump a uitat funcția omologului său francez, Emmanuel Macron, numindu-l "prim-ministru"
foto: Guliver / GettyImages

Preşedintele american Donald Trump, care ia în derâdere în mod regulat presupusele gafe ale rivalului său democrat, Joe Biden, a făcut la rândul său o greşeală, numindu-l pe omologul său francez, Emmanuel Macron, "prim-ministru".

În timpul unei întâlniri electorale care a avut loc sâmbătă (17 octombrie), în statul Michigan, preşedintele american a vorbit despre realizările din mandatul său. El s-a referit la fostul acord de liber schimb cu Canada şi Mexic, renegociat de către el, dar şi la acordul privind schimbările climatice de la Paris, din care Statele Unite s-au retras după alegerea sa în 2016, relatează AFP, citată de News.ro.

"Ştiţi ce am mai oprit? Acordul de la Paris privind mediul. Îmi place mult primul-ministru Macron, dar l-am întrebat cum avansează acordul şi nu prea mergea", a declarat candidatul republican. "V-am economisit miliarde de dolari, nimeni altul nu ar fi făcut asta. Am spus că este un dezastru, doreau să ne ia bogăţiile", a mai spus el.

Donald Trump se află în prezent în campanie în mai multe state, pentru a încerca să reducă din diferenţa faţă de rivalul său democrat, Joe Biden, cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale.

Citește și:

FOTO Franța în alertă, președintele Emmanuel Macron, în vacanță pe Coasta de Azur!

Melania Trump: "Simptomele au apărut toate deodată". Barron, fiul ei și al lui Donald Trump, testat și el pozitiv

Loading...

Citește și