Donald Trump, bolnav de COVID-19, a părăsit spitalul pentru a fi în mijlocul simpatizanților săi. Reacția medicilor

donald-trump-masca.jpg

donald trump cu masca
Donald Trump a fost depistat pozitiv cu noul virus după dezbatere avută cu Joe Biden
Sursă foto: Gettyimages

Preşedintele Donald Trump a părăsit, duminică, pentru scurt timp, camera din Walter Reed National Military Medical Center, unde este tratat pentru Covid-19, pentru a trece cu maşina pe lângă un grup de susţinători. Acțiunea sa a fost criticată și considerată nebunească de către cadrele medicale.

Trump a publicat o înregistrare video pe Twitter în jurul orei locale 17.15, în care anunţa că va face „o mică supriză unora dintre cei mai mari patrioţi care sunt pe străzi”, relatează NBC. Nimeni nu se aștepta la ce avea să urmeze. Trump a luat o decizie necugetată și a părăsit spitalul în care era internat pentru a fi alături de susținătorii săi. 

capture15.png

donald trump cu masca
Donald Trump continuă să fie protagonistul unor acțiuni controversate
Sursă foto: Captură video

Câteva minute mai târziu, coloana prezidenţială a trecut uşor pe lângă spital, unde mai mulţi oameni erau adunaţi încă de vineri, imediat după ce a fost anunţat că Trump este internat aici pentru a urma tratamentul necesar în cazul îmbolnăvirii cu noul virus. În interiorul autoturismului se afla Trump, care purta mască de protecție, însoțit de doi agenți ai Serviciilor Secrete, care s-au expus riscului îmbolnăvirii pentru a îndeplini cerințele, uneori absurde, ale șefului lor. 

donald-trump_0.png

donald trump
Donald Trump a transmis sâmbătă seara un mesaj video pe pagina personală de Twitter
Sursă foto: Twitter

Călătoria lui Trump, aspru criticată de către medici 

Călătoria surpriză a stârnit reacții virulente din partea mai multor medici care nu sunt implicaţi în tratarea preşedintelui. Ei l-au acuzat pe Trump că a pus în pericol, fără rost, agenţii Serviciilor Secrete.

Dr. James Phillips, medic la Walter Reed, a scris pe Twitter că „SUV-ul prezidenţial nu este doar blindat, ci şi închis ermetic împotriva atacurilor chimice”, astfel că riscul de tranmitere a Covid-19 a fost „cât de mare este posibil în afara procedurilor medicale”.

„Fiecare persoană aflată în vehicul în timpul acelei plimbări complet inutile trebuie să stea acum 14 zile în carantină. Se poate îmbolnăvi. Poate muri. Pentru teatru politic. Trump a comandat să îşi pună vieţile în pericol pentru teatru. Asta este nebunie”, a adăugat el.

Loading...
 
 

Citește și

  • donald trump

    Democratul Joe Biden îl devanseză cu 10 puncte procentuale pe Donald Trump, într-un sondaj Reuters/Ipsos efectuat între 2-3 octombrie, după ce preşedintele a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Mulți dintre americani sunt de părere că Donald Trump ar fi putut evita îmbolnăvirea dacă ar fi tratat cu mai multă seriozitate acest virus care continuă să facă ravagii în întreaga lume, multe dintre țări luptându-se cu un al doilea val al pandemiei.

  • trump si putin

    Președintele american, Donald Trump, a anunțat joi noaptea că atât el, cât și soția sa, Melania Trump au fost testați pozitiv cu noul virus după ce au intrat în contact cu unul dintre consilierii lui Trump. Cuplul se află în autoizolare, iar numeroase figuri ale scene politice le-au transmis mesaje de încurajare, în care le-au urat însănătoșire grabnică. Iată mesajul pe care liderul rus l-a adresat lui Donald Trump, printr-o telegramă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1