Directorul programului nuclear din Iran a fost asasinat lângă Teheran. „Un act terorist”

gettyimages-1229817343-594x594.jpg

Mohsen Fakhrizadeh, directorul programului nuclear din Iran, a fost asasinat
Foto: Getty Images

Mohsen Fakhrizadeh, directorul programului nuclear iranian, a fost asasinat vineri, 27 noiembrie, la Teheran, a confirmat Ministerului iranian al Apărării, citat de BBC.

Ministrul de Externe al Iranului a condamnat asasinarea omului de știință, pe care a calificat-o drept „un act terorist”. Atacul a avut loc vineri, în localitatea Absard, situată la periferia Teheranului. Mai mulți martori au auzit focuri de armă şi explozii, care ar fi vizat vehiculul în care se afla Mohsen Fakhrizadeh.

Mohsen Fakhrizadeh, asasinat

„În după-amiaza zilei de vineri, elemente teroriste armate au atacat o mașină care îl transporta pe Mohsen Fakhrizadeh, șeful Departamentului de Cercetare și Inovare al Ministerului Apărării.

În timpul luptei dintre echipa sa de securitate și teroriști, Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav și dus la spital. Din nefericire, echipa medicală nu a reușit să îl salveze și, în urmă cu câteva momente, omul de știință a devenit martir”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării de la Teheran, citat de Digi 24.

Mohsen Fakhrizadeh, profesor de fizică şi ofiţer în cadrul Gardienilor Revoluţiei, era considerat directorul programului nuclear iranian numit "Amad" ("Speranţă"). Serviciile secrete din Israel şi din Statele Unite suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme nucleare. 

Loading...