Directorul OMS: “Pandemia e un test și lumea îl pică”. Ce spune despre a treia doză de vaccin

Ultima actualizare:

    Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMSfoto: GettyImages
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMSfoto: GettyImages

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a ținut miercuri, 21 iulie, un discurs în care a atras atenția asupra faptului că ne aflăm în fața unui nou val de infectări și decese. Acesta a spus că este o greşeală că în unele ţări se discută despre o a treia doză de vaccin, când personalul medical şi oamenii care fac parte din categoriile de risc sunt încă nevaccinaţi anti-COVID-19 în alte zone ale lumii.

“Pandemia e un test și lumea îl pică. La 19 luni de la începutul pandemiei și la șapte luni de la aprobarea primelor vaccinuri, lumea se află acum în stadiul incipient al unui alt val de infecții și decese”, a spus șeful OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus subliniază că, deși vaccinurile anti-COVID-19 sunt instrumente esențiale în combaterea pandemiei, omenirea nu le-a folosit așa cum ar fi trebuit. „În loc să fie distribuite pe scară largă, pentru a opri pandemia pe toate fronturile, acestea au fost concentrate în mâinile câtorva norocoși, (…) inclusiv cei cu cel mai scăzut risc de boli severe, în timp ce cei mai vulnerabili rămân neprotejați”, constată șeful OMS, care precizează că 75% din vaccinuri au fost administrate în doar 10 țări din lume. Asta în condițiile în care în țările cu venituri mici, doar 1% dintre oameni au primit cel puțin o doză, comparativ cu mai mult de jumătate din locuitorii țărilor cu venituri mari, scrie libertatea.ro.

Citește și: OMS: Răspândirea Covid-19 la nivel global este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor

Ce spune directoru OMS despre a treia doză de vaccin anti-Covid

“În unele state dezvoltate se vorbește despre administrarea unei a treia doze de vaccin, în timp ce angajații din domeniul sănătății, persoanele în vârstă și alte grupuri vulnerabile din restul lumii continuă să fie nevaccinați. 

Cu cât această discrepanță va persista, cu atât pandemia va dura mai mult, la fel și tulburările sociale și economice pe care le aduce. Am cerut un impuls masiv la nivel global pentru vaccinarea a cel puțin 10% din populația fiecărei țări până în septembrie, cel puțin 40% până la sfârșitul anului și 70% până la jumătatea anului viitor. Dacă putem atinge aceste ținte, nu numai că putem pune capăt pandemiei, dar putem reporni și economia globală. Avem instrumentele pentru a preveni transmiterea și pentru a salva vieți. Obiectivul nostru comun trebuie să fie vaccinarea a 70% din populația fiecărei țări până la mijlocul anului viitor”, a mai spus directorul Organizației Mondiale a Sănătății.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net