Detalii neștiute despre Prințul Charles! Bunica lui a fost cea care l-a crescut ca o mamă

gettyimages-699208210.jpg

printul charles regina
Responsabilitățile regale au împiedicat-o pe Elisabeta să fie alături de fiul ei, Charles, când era mic
Foto: Getty

O autoare de lucrări istorice despre Familia Regală britanică a dezvăluit detalii mai puțin știute de public despre copilăria Prințului Charles. Se pare că acesta a fost crescut și educat mai mult de către bunica lui, Regina Mamă, în timp ce actuala regină Elisabeta a II-a era ocupată cu responsabilitățile regale.

Maiestatea Sa a fost destul de absentă din viața fiului său, Prințul Charles, așa cum și urma să fie, de multe ori, din viața fiilor săi, William și Harry, după cum s-a spus ani la rând. Potrivit express.co.uk, Charles a avut o relație specială cu bunica lui, Regina Mamă fiind cea care stătea cel mai mult cu el atunci când era mic. Tot ea a fost cea care i-a insuflat pasiunea pentru artă și muzică.

gettyimages-137729549.jpg

regina mama philip elisabeta
Regina Mamă (stânga), alături de fiica sa, Elisabeta (dreapta)
Foto: Getty

„În primii ani de domnie ai fiicei sale, Regina Mamă a umplut golul lăsat de părinții Prințului Charles și ai Prințesei Anne, în timp ce Elisabeta muncea din greu, fiind impresurată de responsabilitățile regale. Charles a avut cea mai strânsă relație cu bunica lui, care adora copiii și era foarte bucuroasă când avea grijă de ei. Când părinții săi erau plecați, Charles o vizita deseori pe Regina Mamă la Loja Regală din Windsor Great Park. Ea îl îmbrățișa mereu și i-a încurajat firea gentilă și plină de bunătate și l-a inițiat în lumea muzicii și a artei”, spune istoricul Gill Knappett.

gettyimages-498501217.jpg

regina mama
Regina Mamă a umplut golul lăsat de părinții lui Charles și ai lui Anne
Foto: Getty

Elisabeta i-a născut pe Charles și pe Anne pe când era încă prințesă, la vârsta de 25 de ani. a fost încoronată ca regină abia în 1953. Peste zece ani, ea și Philip au mai avut doi copii: Andrew, actualul Duce de York, și Edward, contele de Wessex. Elisabeta a fost mult timp criticată pentru că se îndepărta de copiii ei când aveau cea mai mare nevoie de ea, ca mamă. A fost uneori comparată și pusă la polul opus al Prințesei Diana, care era extrem de atașată de William și Harry și, chiar dacă erau mici, îi lua de fiecare dată cu ea în călătoriile de interes regal. I-a luat odată într-o călătorie de nouă luni în Noua Zeelandă, unde a fost nevoită să meargă împreună cu Charles.

gettyimages-2078225.jpg

regina mama charles
Charles, alături de fiii săi, William și Harry, și de bunica lugi, Regina Mamă, în 2001, cu un an înainte ca aceasta să se stingă din viață
Foto: Getty

Moartea Reginei Mamă a fost o pierdere uriașă pentru Charles. Bunica lui s-a stins din viață pe 30 martie 2002, la impresionanta vârstă de 101 ani. Din păcate, Charles nu a putut fi la căpătâiul ei atunci când a murit. Era plecat într-o excursie la schi, dar a spus mereu că a regretat amarnic că nu a putut fi prezent la înmormântarea ei. Charles a învățat tot ce știe de la Regina Mamă, dar, unii ar spune că nu a deprins și grija paternă, ci mai degrabă a moștenit firea distantă de la mama sa, Regina Elisabeta a II-a.

Loading...
 
 

Citește și

  • Acum, își iubește băieții în egală măsură și se bucură atunci când are ocazia să stea în prezența lor. Totuși, situația nu a fost așa încă de la nașterea lor. Într-un documentar prezentat de ”National Geographic”, Prințesa Diana a dezvăluit că Prințul Charles n-a fost deloc fericit când a aflat că cel de-al doilea copil al lor este un băiat și că moștenește trăsăturile fizice ale familiei Spencer: pistrui și păr roșcat.

  • camila

    Camila (69 de ani), Ducesa de Cornwall, a acordat un interviu în care a povestit despre cum s-a simțit și cum a fost privită de întreaga lume, după ce s-a aflat despre aventura pe care a avut-o cu Prințul Charles. Aceasta își amintește că s-a simțit ca o prizonieră în propria-i casă.