De ce crede Regina Elisabeta că Prințul Filip n-a înșelat-o niciodată

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta și Prințul Filip sunt căsătoriți de 69 de ani, un record pentru monarhia britanicăfoto: Getty
Regina Elisabeta și Prințul Filip sunt căsătoriți de 69 de ani, un record pentru monarhia britanicăfoto: Getty

Când avea 13 ani, viitoarea Regină Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soț, Prințul Filip al Greciei și Danemarcei. El înalt, atletic, ea cu un zâmbet fermecător. S-au căsătorit în 1947, iar imaginile vremii îi arată atât de îndrăgostiți, încât cu greu își puteau lua privirile unul de la celălalt. În cei 69 de ani de căsnicie, un record pentru monarhia britanică, n-au lipsit zvonurile despre infidelitățile prințului, însă regina a știut să facă față bârfelor.

În anii 1960, cuplul regal își petrecea adesea weekend-urile la casa unchiului Prințului Filip, Dickie. Șeful de atunci al personalului își amintește că regina și prințul se hârjoneau ca niște adolescenți îndrăgostiți lulea, deși cei doi aveau deja trei copii, iar Elisabeta avea deja un deceniu în rolul de regină. ”Aveau un apartament cu două dormitoare, dar numai unul singur era folosit. Se fugăreau pe scări până sus, în apartament, și nu erau deloc puține scări. Regina avea un aer speriat, deși nu era deloc speriată. Era limpede că-i plăcea. Sunt sigur că lucrurile nu stăteau la fel la Palatul Buckingham”, a povestit bărbatul.

Cu siguranță, călătoriile dese și lungi ale prințului i-au ajutat să mențină proaspătă atracția dintre ei. N-au lipsit însă, de-a lungul timpului, zvonurile despre infidelitățile prințului. Există o listă lungă de femei, de la dansatoare de cabaret la ducese, cu care s-a bârfit că prințul care va împlini 95 de ani în iunie ar fi avut relații extraconjugale.

Poveștile despre copiii nelegitimi ai prințului au însuflețit timp de decenii petrecerile cu ștaif din preajma familiei regale. Se pare că Prințesa Diana avea un joc favorit pe această temă. Își punea invitații să ghicească numărul femeilor care ar fi avut o legătură cu Prințul Filip.

De altfel, Prințesa Diana avea o relație foarte bună cu cel pe care îl numea ”Pa”. Prințul Filip a fost unul dintre puținii membri ai familiei regale cu care prințesa a corespondat în perioada în care problemele din căsnicia ei au ieșit la iveală. ”Nu-mi pot imagina cum cineva întreg la minte te-ar putea părăsi pentru Camilla”, i-ar fi scris la un moment dat Filip, semnând ”Cu mare drag, Pa”.

Și totuși, în ciuda speculațiilor care mai de care mai spumoase, nimeni, nici măcar Kitty Kelly, cea mai înverșunată biografă americană, care a susținut la un moment dat că Nancy Reagan ar fi avut o relație cu Frank Sinatra, nu a reușit să dovedească vreuna din poveștile care circulau pe seama infidelităților lui Filip.

E drept, în anii care au precedat căsătoria cu regina, Filip avea reputația unui cuceritor. Pe la colțurile Palatului Buckingham se vorbea că săracul, dar chipeșul Prinț Filip era atât de curtat de femei, încât îi va fi imposibil să-și respecte jurămintele de credință.

Elisabeta și-a cunoscut viitorul soţ, pe Prinţul Filip al Greciei şi Danemarcei, pe când avea numai 13 ani. S-a îndrăgostit de tânărul de 18 ani care arăta ”ca un zeu viking”  şi a început să-i scrie, cât timp acesta era în Marina Regală.

În vara lui 1946, Prinţul Filip a cerut-o în căsătorie pe Elisabeta. S-au căsătorit la 20 noiembrie 1947. Înainte de căsătorie, Filip a renunţat la titlul de Prinţ al Greciei şi Danemarcei, a luat titlul de Lt. Filip Mountbatten, după numele mamei sale, a fost naturalizat britanic şi s-a convertit la anglicanism. Chiar înainte de nuntă a fost numit Duce de Edinburgh şi a primit titlul de Alteţa Sa Regală.

Singurul care a avut îndoieli în privința acestei căsătorii a fost secretarul personal al regelui, Sir Tommy Lascelles, care-l descria pe Filip drept ”lipsit de maniere, needucat, un bărbat care, probabil, nu-i va fi credincios Elisabetei”.

Regina Mamă i-a scris la vremea respectivă ginerelui său, cerându-i asigurări că o va ”prețui” pe fiica sa. Filip, în vârstă de 26 de ani la vremea respectivă, i-a răspuns: ”S-o prețuiesc pe Lilibet? Mă întreb dacă nu cumva acest cuvânt este prea sărac pentru a descrie ce simt”.

Când Elisabeta a devenit regină, în 1952, cuplul avea deja doi copii, Prinţul Charles și Prințesa Anne. Odată cu urcarea pe tron a Elisabetei, potrivit tradiţiei, casa regală ar fi urmat să ia numele soţului ei, devenind Casa de Mountbatten. Cu toate acestea, regina Mary şi primul ministru Winston Churchill s-au opus, iar casa regală şi-a păstrat numele de Casa de Windsor, spre nemulţumirea ducelui, care s-a plâns că este „singurul om din ţară care nu are voie să dea numele propriilor săi copii”.

Și mai dureros, Filip a fost nevoit să renunțe la cariera sa din Marina Regală. Nu a renunțat însă la călătoriile sale. Alte femei? Cu siguranță, admira în vitrină, dar nu intra să cumpere.

Multe decenii, până când vârsta l-a împiedicat să mai călătorească, regina și prințul au petrecut aproape șase luni pe an despărțiți, iar Elisabeta a ignorat toate bârfele țesute în jurul acestei situații.

O singură dată zvonurile au pus la încercare răbdarea reginei. S-a întâmplat în 1956, când prințul s-a îmbarcat pe Britannia, împreună cu vechiul său camarad din marină Mike Parker, la 15 octombrie, iar în februarie anul următor erau încă pe mare.

Cel mai mult a rănit-o atunci pe regină speculația că mariajul său ar fi pe butuci, apărută în presa americană. S-a vorbit atunci chiar despre trafic de femei la bordul iahtului regal. A fost singurul moment în care regina a luat decizia dureroasă de a permite publicarea unei dezmințiri oficiale în legătură cu problemele din căsnicie. A fost un anunț scurt: ”Nu este adevărat că ar exista o ruptură între regină și prinț”.


    Regina Elisabeta și Prințul Filipfoto: Getty Images
Regina Elisabeta și Prințul Filipfoto: Getty Images

Imediat după aceea a luat avionul spre Portugalia, unde se afla soțul său. Fuseseră despărțiți timp de 124 de zile.

După acest episod s-a mai vorbit despre câteva femei care i-ar fi furat inima prințului, precum actrița Pat Kirkwood, cântăreața Helen Cordet sau vedeta de televiziune Katie Boyle. Altele făceau parte din înalta societate, precum Jane, Contesa de Westmorland, Sacha Abercorn, soția celui de-al cincilea Duce de Abercorn, verișoara reginei, Prințesa Alexandra, dar și vechea sa parteneră de șofat, Lady Brabourne, fosta Penny Romsey.

”Nu am ajuns în pat cu el”

În cazul tuturor s-a vorbit despre legături strânse de prietenie, nu și despre sex. Ducesa de Abercorn i s-a confesat de altfel biografului lui Filip, Giles Brandreth: ”Era o prietenie pasională, numai că pasiunea venea din idei. Cu siguranță, nu era vorba despre o relație totală. Nu am ajuns în pat cu el”.

Margareth Rhodes, verișoara reginei și cea mai veche prietenă a acesteia, a spus-o răspicat: ”Regina s-a simțit rănită să tot audă și să citească despre Filip și alte femei. Sunt sigură că a durut-o cumplit, mai ales că ea este femeia unui singur bărbat și nu a avut niciodată ochi pentru altcineva”.

”Nu cred că a fost vreun pas greșit în mariajul lor. Dacă s-ar fi descoperit ceva, această povară ar fi fost foarte greu de dus pentru Filip. Căsnicia lor este foarte solidă”, a adăugat Margareth.

În ceea ce o privește, Regina Elisabeta a făcut față tuturor bârfelor cu foarte multă demnitate. A înțeles foarte devreme că soțul ei cel chipeș atrage atenția femeilor frumoase și se bucură de compania lor. Astfel, a avut grijă ca Penny Brabourne, cel mai vehiculat nume în ultimii ani, să se regăsească pe lista invitaților la toate petrecerile de la palat.

Potrivit unei prietene apropiate a reginei, Elisabeta a urmat unul din sfaturile prețioase ale unchiului Dickie. ”Unii bărbați au anumite nevoi, dar asta nu înseamnă că-și iubesc mai puțin soțiile.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net