De ce COVID-19 a făcut mai mult prăpăd în Europa decât în China?

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

Cercetătorii americani de la Laboratoarele Los Alamos, din New Mexico, SUA, au descoperit că noua tulpină de COVID-19, care s-a răspândit în Europa, este mult mai periculoasă decât virusul originar din Wuhan. Se răspândeşte mai rapid şi cu efecte mai devastatoare asupra organismului.

Cercetătorii au descoperit 14 mutaţii ale noului coronavirus, dar cea mai dominantă şi periculoasă variantă este Spike D614G, care a ajuns în februarie în Italia şi a devenit în martie cea mai răspândită formă a bolii COVID-19.

Bilanțul pandemiei a ajuns la peste 260.000 de decese

Au fost testate peste 6.000 de probe biologice primite din toată lumea şi echipa de cercetători condusă de Bette Korber crede că “această mutaţie trebuie monitorizată şi OMS trebuia să o considere drept ameninţare de gradul 0 la nivel planetar”. “Spike D614G a început să se răspândească în Europa la începutul lunii februarie, în special în Italia, şi a cucerit rapid noi teritorii, devenind forma dominantă a coronavirusului. Trebuie ştiut că această mutaţie nu numai că se răspândeşte mai rapid, dar împiedică organismul să dezvolte imunitate şi pacientul este vulnerabil la o nouă infecţie care îi poate fi letală”, a anunţat Korber. Bilanţul epidemiei la nivel planetar era ieri de 260.000 de decese şi 3,75 milioane de persoane contaminate.

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net