De ce au picat Facebook, WhatsApp și Instagram. Ipoteza unui sabotaj din interior rămâne posibilă. Reacția companiei

Ultima actualizare:

    foto: Unsplash.com
foto: Unsplash.com

Reţelele de socializare Instagram, Facebook şi WhatsApp au înregistrat, luni (4 octombrie), o serie de probleme tehnice, fapt care a dus la întreruperea aplicaţiilor. Experţi în securitate nu exclud un sabotaj intern, potrivit Reuters.

Din cauza unor probleme tehnice, aplicaţiile grupului Facebook (WhatsApp, Instagram și Facebook) au fost inaccesibile luni, după ora 17.00, la nivel global. Căderea pare să fie una dintre cele mai majore din istoria recentă a Facebook.

UPDATE 21.50 Experții în securitate care monitorizează situația afirmă că aceasta ar putea să fi fost declanșată de o eroare de configurație, rezultat al unei erori interne, deși sabotajul din partea unui angajat al Facebook ar fi teoretic posibil, scrie Reuters.O exploatare a unei vulnerabilități de către terțe părți este considerată puțin probabilă în acest moment. Un atac DoS (denial-of-service) care să copleșească unul dintre cele mai mari site-uri din lume ar necesita o coordonare fără precedent din partea unor hackeri sau rețele infracționale din întreaga lume sau o tehnică neîncercată până acum.UPDATE 20.15 Eroarea pe care o văd utilizatorii când încearcă să acceseze pagina de web a Facebook sugerează o problemă la DNS (Domain Name System), notează Reuters. DNS-urile permit adreselor web să ducă utilizatorii la destinația lor de pe internet.

Facebook, Instagram și WhatsApp, reacții pe Twitter

UPDATE 20:00 

  • Într-un mesaj pe Twitter, Facebook spune: „Suntem conștienți că unii oameni au probleme în a accesa aplicațiile și produsele noastre. Lucrăm la remedierea lucrurilor cât de rapid posibil și ne cerem scuze pentru inconveniență”.
  • Și Instagram a transmis tot pe Twitter că „Instagram și prietenii au parte de niște probleme acum, și s-ar putea să aveți probleme în utilizarea lor. Aveți răbdare cu noi, ne ocupăm de ele!”.
  • Într-un mesaj pe Twitter transmis la scurt timp după raportarea penei, WhatsApp a spus „Suntem conștienți că unii oameni se confruntă cu probleme folosind WhatsApp în acest moment. Lucrăm la remedierea lor și vom publica o actualizare aici cât de curând posibil. Mulțumim pentru răbdare!”.
  • Messenger a transmis pe Twitter că „Mercur retrograd a scos ce-i mai bun din noi. Lucrăm la rezolvarea problemei cât de curând posibil și ne cerem scuze pentru inconveniență”.

Facebook, WhatsApp și Instagram sunt toate deținute de compania fondată de Mark Zuckerberg și folosesc o infrastructură comună. Sunt afectați și utilizatorii care folosesc Facebook pentru a se loga în aplicații terțe, precum Pokemon Go și Match Masters dar și alte aplicații ale Facebook precum Workplace. Acțiunile Facebook au scăzut cu 5,5% în ședința de după-amiază a bursei americane și sunt pe cale să înregistreze cea mai proastă zi din ultimul an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net