De 12 ani, aici se nasc doar gemeni

Ultima actualizare:

    Sătucul ucrainean Velikaya Kopanya are în prezent 122 de gemeni
Sătucul ucrainean Velikaya Kopanya are în prezent 122 de gemeni

Incredibil! Din 2004 şi până în prezent, la 56 de kilometri de Satu Mare, în sătucul Velikaya Kopanya, din Ucraina, au venit pe lume nu mai puţin de 61 de perechi de fraţi. Misteriosul fenomen a fost abia recent înţeles de localnici.

În toată Ucraina, localitatea e denumită „Patria gemenilor”. La doar 4.000 de locuitori, în ultimii 12 ani au venit pe lume 122 de gemeni. În 2010, reporterii de la BBC au discutat cu gemenii Mişa şi Vania Fogoroş (acum de 12 ani), care învăţau într-o clasă alături de alţi patru „fraţi dublaţi”. Cei doi se lăudau că, atunci când se îmbracă la fel, profesoara îi deosebeşte cu greutate. Însă sătucul nu a fost dintotdeauna populat de gemeni. Totul a început în 2004, când a venit în sat o femeie de la 300 de kilometri distanţă.

simeon stalpnicul png

Sărmana nu putea avea copii şi i s-a arătat în vis un înger care a îndemnat-o să bea apă din izvorul din Velikaya Kopanya pentru a putea rămâne gravidă. După ce a băut apă, toate femeile care au băut după ea au adus pe lume gemeni. Konstantin Savka (52 de ani) povesteşte că pe vremea lui nu erau deloc gemeni. „Acum vine lume inclusiv din România să bea apă de aici, pentru că face bine la sarcină”. Lângă izvorul miraculos, localnicii au ridicat o troiţă. De fiecare dată când beau din apa extraordinar de gustoasă, îşi fac cruce şi scrâşnesc printre dinţi o rugăciune.

La Chiajna, peste 80 de perechi de fraţi

simeon stalpnicul png

Velikaya Kopanya nu este singura localitate de pe planetă unde gemenii sunt la putere. În sudul Braziliei, sătucul Candido Godoi se laudă că una la 10 sarcini este gemelară şi are în prezent aproape 300 de fraţi. În top se mai află Igbo-Obra, din Nigeria, Kodinhi, din India şi, evident, Chiajna, România. În sătucul din comuna Roşu, de lângă Bucureşti, trăiesc 80 de gemeni.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net