În curândi vom găsi extratereștri, spune NASA. “Știm unde să căutăm”

Ultima actualizare:

    Cercetătorii de la NASA cred că nu va mai trece mult până să găsim forme de viață extraterestrăfoto: redorbit.com
Cercetătorii de la NASA cred că nu va mai trece mult până să găsim forme de viață extraterestrăfoto: redorbit.com

Având în vedere că NASA a găsit deja apa și elementele necesare pentru viață în Univers, un cercetător din cadrul organizației a mărtursit că se așteaptă ca în curând să dea și peste extratereștrii.

Omenirea este la un pas de a descoperi forme de viață extraterestră, afirmă șeful oamenilor de știință de la NASA, conform mirror.co.uk.

"Cred că vom avea indicii foarte puternice privind viața din afara Pământului în mai puțin de un deceniu și cred că vom avea probe sigure în următorii 20-30 de ani", a declarat Ellen Stofan. "Știm unde să ne uităm. Știm cum să ne uităm. În majoritatea cazurilor, avem tehnologia necesară și suntem pe cale s-o implementăm. Cu siguranță, am pornit pe acest drum", a mai spus ea.

Rămâne de văzut dacă viața extraterestră înseamnă niște microbi minusculi sau bestii uriașe. În plus, contactarea acestor forme de viață este un subiect controversat, căci numeroși cercetători cred că este prea riscant.

Ideile ambițioase ale lui Ellen Stofan au fost susținute de John Grunsfeld, fostul său coleg de la NASA și fost astronaut, deși el nu s-a hazardat să ofere un calendar precis. El a mărturisit că suntem la o generație distanță de a găsi forme de viață în sistemul nostru solar, indiferent că acest lucru se va întâmpla pe o lună înghețată sau pe Marte. De asemenea, oamenii ar putea descoperi viață pe o exoplanetă, care orbitează o stea apropiată.

NASA mai știe că există apă lichidă sub suprafața lunilor lui Jupiter, Europa și Ganymede, și că a existat apă și pe Marte. În plus, roverul Curiosity a găsit molecule organice pe suprafața planetei roșii. Mai există și exoplanetele care au fost descoperite în constelațiile din vecinătate, cu ajutorul telescopului Kepler, unele dintre ele putând fi locuibile.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net