Cum s-a simțit regina Elisabeta după vaccinul anti Covid-19. Mesajul pentru britanicii care nu vor să se vaccineze

regina-elisabeta.jpg

regina elisabeta in rosu
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a vaccinat anti Covid-19 la începutul lunii ianuarie
foto: Getty Images

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a dezvăluit că experiența ei cu vaccinul anti Covid-19 a fost ”rapidă și nedureroasă”. Suverana în vârstă de 94 de ani i-a îndemnat pe oameni să „se gândească la ceilalți” și să se vaccineze împotriva Covid-19 atunci când devin eligibili pentru vaccinare, relatează BBC, citat de Digi24.

Declarația a fost făcută în cadrul unei videoconferințe cu mai mulți lideri din domeniul sănătății din țările componente ale Regatului Unit. „A decurs fără nicio problemă. A fost rapidă și nedureroasă. Am primit o mulțime de scrisori de la oameni care au fost surprinși de cât de ușor a fost să fie vaccinați”, a spus regina Marii Britanii.

Elisabeta a II-a a adăugat și că înțelege că ar putea fi dificil pentru unii oameni, dar i-a îndemnat pe britanici să „se gândească și la ceilalți”.

Suverana britanică, în vârstă de 94 de ani, și prințul-consort, în vârstă de 99 de ani, s-au vaccinat cu prima doză de ser anti-Covid la începutul lunii ianuarie.

Între 11% și 15% dintre britanici ezită să se vaccineze

Apelul reginei vine în contextul în care există statistici care arată că un număr între 11% și 15% dintre britanici sunt ezitanți în ce privește vaccinarea. Dr. Emily Lawson, care conduce programul de vaccinare din Anglia, spune că remarcile suveranei sunt „extrem de importante și un vot de încredere pentru programul de vaccinare”.

Elisabeta a II-a a calificat viteza campaniei de vaccinare din UK drept „remarcabilă”.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1