Cum poți vedea coronavirusul direct pe masca de protecție! Metoda descoperită de o universitate din Japonia

Ultima actualizare:

    O universitate din Japonia a descoperit o metodă de a vedea coronavirusul direct pe masca de protecțieFoto: Pixabay
O universitate din Japonia a descoperit o metodă de a vedea coronavirusul direct pe masca de protecțieFoto: Pixabay

Oamenii de ştiinţă de la o universitate din Japonia au pus bazele unei măști ce străluceşte atunci când este expusă la lumină ultravioletă în cazul în care conţine urme de coronavirus. Metoda folosește anticorpi extraşi din ouă de struţ, așa cum explică presa locală.

Echipa de oameni de știință de la Universitatea din Kyoto speră astfel ca măştile să îi ajute pe utilizataori să testeze extrem de ușor dacă au intrat în contact cu virusul la un moment dat. Cercetările continuă în acest sens, iar echipa şi-a propus să obţină aprobarea guvernului pentru a pune în vânzare măştile începând cu anul viitor.

Cum funcționează metoda ingenioasă

În februarie anul trecut, echipa a injectat o formă inactivă de coronavirus la femelele de struţ folosite drept subiect de testare, extrăgând apoi o cantitate mare de anticorpi din ouăle pe care acestea le-au depus. Struţii sunt capabili să producă mai multe tipuri diferite de anticorpi sau proteine care neutralizează patogenii din organism.

Echipa de cercetători a dezvoltat apoi un filtru special care este plasat în interiorul măştii. Filtrul poate fi scos şi pulverizat cu un colorant fluorescent care conţine anticorpi de coronavirus de la ouăle de struţ. Dacă virusul este prezent, filtrul va străluci atunci când este plasat sub lumină ultravioletă.

Au fost efectuate mai multe experimente în rândul persoanelor infectate cu COVID-19 şi s-a descoperit că toate măştile pe care acestea le purtau străluceau sub lumina UV, deci proiectul a fost un succes. „Putem produce în masă anticorpi de la struţi la un cost redus. În viitor, vreau să transform această descoperire într-un kit de testare uşor pe care oricine îl poate folosi”, a spus Tsukamoto, președintele Universității care a făcut descoperirea.

University president Yasuhiro Tsukamoto developed a #facemask that glows if the #COVID19 virus is present. “If viruses on masks are made visible to the eye, it would give people a sense of security. And I will work to make this product available all over the world!” He said. pic.twitter.com/Mr3z5urbQD — 鳳凰網 Ifeng (@IFENG__official) November 4, 2021

University president Yasuhiro Tsukamoto developed a #facemask that glows if the #COVID19 virus is present. “If viruses on masks are made visible to the eye, it would give people a sense of security. And I will work to make this product available all over the world!” He said. pic.twitter.com/Mr3z5urbQD

— 鳳凰網 Ifeng (@IFENG__official) November 4, 2021

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net