Cum arătau Emiratele Arabe înainte să devină paradisul bogătaşilor

dubai1.jpg

Dubai era mai mult deşert în anii 1960: Turnul cu ceas care se află acum în centrul hotelurilor de lux era în 1964 într-o zonă aflată la periferie
Foto: Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding
Citeste tot despre: 

Emiratele Arabe sunt unul dintre cele mai bogate state din lume, iar Dubaiul este considerat o capitală a excesului şi a opulenţei. Cu zgârie nori mai înalţi decât şi-ar fi putut închipui cineva vreodată şi mall-uri imense, Emiratele au cea mai dezvoltată infrastructură din zonă, după ce miliarde de dolari au fost investite în modernizarea ţării.

Un rai al turiştilor, marile oraşe ale Emiratelor Arabe sunt un loc de joacă pentru cei mai bogaţi oameni ai lumii. Însă, în urmă cu 50 de ani, Emiratele nu erau deloc un loc opulent, ci o mână de aşezământe cu case sărăcăcioase, în plin deşert. 

Dubai este considerat unul dintre cele mai luxoase oraşe din lume, dar înainte de a se descoperi petrol în Golful Persic, era complet diferit. În anii 1830, oraşul era un mic aşezământ pescăresc, apoi a fost descoperit de negustori în anii 1890. Pentru că locuitorii oraşului nu plăteau taxe, populaţia s-a dublat, iar industria perlelor a explodat. Însă în anii 1930, Dubai a fost lovit de criza economică, iar industria perlelor a intrat în delcin.

Imagini cu Dubai în anii 1960

 • Bărbaţi în piaţa al-Naif souq,una dintre cele mai vechi din Dubai. Piaţa a fost parţia distrusă în 2008, dar a fost reconstruită în 2010
  Foto: Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding
 • Dubai era mai mult deşert în anii 1960: Turnul cu ceas care se află acum în centrul hotelurilor de lux era în 1964 într-o zonă aflată la periferie
  Foto: Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding
 • O altă piaţă din Dubai, complet diferită de mall-urile luxoase din prezent
  Foto: Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding
 • Un grup de beduini în faţa unei case
  Foto: Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding
 • Zona istorică a oraşului, Bur Dubai, la începutul boom-ului economic
  Foto: Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding
 • Un băiat transportă animale din Deira în Bur Dubai
  Foto: Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding
 • Maximize

1/6

Descoperirea petrolului în zonă a fost o mană cerească pentru oraş. Anii 1960 şi 1970 au însemnat începutul schimbării la faţa a Dubaiului. Economia a început să crească, iar banii au început să vină în emirat, conform dailymail.co.uk. Din 1980, Dubai s-a reorientat spre atragerea turiştilor, mai ales că în emirat încă nu se plăteau taxe. Astfel, din ce în ce mai mulţi bogătaşi au ales Dubaiul ca reşedinţă, iar hoteluri din ce în ce mai luxoase au fost construite în oraş. 

Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe, este un alt exemplu pentru transformarea radicală prin care a trecut zona. În anii 1960, nu existau drumuri în Abu Dhabi şi era foarte greu să călătoreşti din cauza nisipului moale. Aeroportul din oraş, pe unde trec azi peste 12 milioane de pasageri, însemna o simplă bandă de nisip şi o mică clădire, conform thenational.ae

loading...
Loading...

Citește și

 • În urmă cu 15 ani, Dubai era doar un avanpost în mijlocul deșertului. Astăzi, Dubai este vegheat de Burj Kalifa (828 metri), cea mai înaltă clădire din lume construită pe structură artificială și de Princess Tower (413 metri), ce mai înaltă clădire rezidențială din lume.

 • dubai

  Românul a învăţat faptul că vacanţa este foarte importantă ţi începem încet-încet să dezvoltăm cultura concediului. Oamenii îşi caută ofertele din timp, achită avansurile de cazare şi petrec clipe de neuitat peste hotare.

 • Afganistan este o ţară distrusă de război, terorizată de talibani şi aflată în plin proces de reconstrucţie. După ce talibanii au preluat controlul în 1996, ei au interzis dreptul femeilor de a munci şi au introdus un regim islamist extremist.

 • irak inainte de razboi imagini

  Chiar dacă pare incredibil, Irak era cândva un loc pașnic. În pofida istoriei lungi și violente a acestei țări, au existat și vremuri mult mai calme. După ce Irakul și-a câștigat independența față de Regatul Unit al Marii Britanii (1932), nu au existat conflicte majore, iar oamenii trăiau în pace.