Cum arată un bordel dintr-o țară musulmană în care prostituția e legală

bordel bangladesh main.jpg

bordel bangladesh
O prostituată din Bangladesh și cliențul ei
foto: Sandra Hoyn

Bangladesh este una din puținele țări musulmane în care prostituția este legală. Fotografa Sandra Hoyn a petrecut mai mult timp în cel mai vechi bordel din țară și a stat de vorbă cu prostituatele. O clădire înconjurată de ziduri groase de doi metri, ”Lucrătoare” care s-au născut aici și nu știu ce înseamnă să duci o altfel de viață, sau femei care și-au găsit aici refugiu după o viață marcată de violențe din partea soților.

Povestea spusă de Sandra Hoyn în imagini a fost premiată de legendara companie Magnum Photos. Bordelul Kandapara din districtul Tangail este cel mai vechi și al doilea ca mărime din Bangladesh. Funcționează de aproape 200 de ani. În 2014 a fost demolat, însă a fost repus pe picioare în urma intervenției mai multor organizații neguvernamentale.

Poate părea ciudat că aceste organizații au intervenit pentru reînființarea unui bordel, însă activiștii au insistat asupra faptului că multe dintre femeile din bordel s-au născut aici, au crescut aici și nu aveau unde să se ducă. Suporterii bordelului consideră că munca în industria sexului este o muncă exact ca oricare alta și că femeile de aici nu-și doresc să facă altceva.

Așa se face că, la sfârșitul anului 2014, bordelul a fost reînființat, iar prostituatele s-au întors la lucru. Astăzi, zona bordelului este încercuită cu un zid gros de doi metri. Pe străzile din vecinătate sunt deschise tot felul de tarabe cu mâncare și ceainării. În spatele zidurilor, bordelul funcționează după propriile reguli, respectă propria ierarhie, complet diferită de ceea ce se întâmplă în restul societății.

De exemplu, spune autoarea fotoreportajului, în interiorul bordelurilor, femeile sunt mult mai slabe, într-un anumit sens, dar și mult mai puternice, din alte puncte de vedere. Cea mai vulnerabilă etapă este aceea în care o prostituată tânără intră în bordel. Fetele au între 12 și 14 ani, vin din familii sărace și, de cele mai multe ori, sunt victimele traficului de carne vie. Nu sunt libere și nu au niciun fel de drepturi. Aparține unei Madame, au datorii și nu au dreptul de a ieși din bordel sau de a deține bani.

bordel_bangladesh.jpg

bordel bangladesh
Bordelul este înconurat cu un zid gros de doi metri
foto: Sandra Hoyn

 

De îndată ce-și plătesc datoriile însă, lucru care se întâmplă în maximum cinci ani, fetele devin prostituate independente. Au dreptul să refuze clienți și să-și gestioneze singure banii. Își câștigă, de fapt, libertatea de a părăsi bordelul, dar cele mai multe aleg să n-o facă. Unul din motive ar fi stigmatul cu care trebuie să se confrunte după ce-și părăsesc ”casa”. În plus, veniturile din prostituție nu sunt chiar de neglijat.

În afară de câștigul financiar, multe femei simt că aici își pot câștiga independența profesională. De exemplu, multe ajung la bordel din proprie inițiativă, fugind de soții lor prea autoritari. Una dintre prostituate a refuzat o cerere în căsătorie din partea unui client pentru că nu era sigură că acesta o va lăsa să dispună de banii câștigați după nuntă. A preferat să-și păstreze independența de prostituată la un bordel decât să intre într-o familie convențională. Are numai 17 ani (oficial, prostituatele trebuie să aibă peste 18 ani, dar cele mai multe sunt mai mici).

bordel_bangladesh_2.jpg

bordel bangladesh
O prostituată din Bangladesh și clienții ei
foto: Sandra Hoyn

 

De celalaltă parte sunt clienții: polițiști, politicieni, fermieri, pescari, muncitori, grupuri de adolescenți. unii vor pur și simplu o partidă de sex. Alții revin, în speranța că vor găsi aici dragostea vieții lor.

În Bangladesh, un tânăr nu are voie să-și țină iubita de mână în public, nici să facă sex înainte de căsătorie. Dacă merge la bordel, dă de o lume liberă de principii morale. Sandra Hoyn spune că a văzut mulți bărbați intrând în bordel doar pentru a bea un ceai cu femeile care trăiesc aici. În orice alt loc public din Bangladesh i-ar fi fost imposibil să invite la un ceai o femeie străină. La fel, mulți dintre clienții bordelului beau aici alcool, lucru interzis în Bangladesh, ca în orice altă țară musulmană.

Femeile din bordel nu-și acoperă niciodată chipul. Fac asta însă ori de câte ori ies în lumea reală.

Vedeți aici toate imaginile surprinse de Sandra Hoyn în bordelul din Bangladesh.

plantum.ro

Loading...

Citește și

 • femeie dieta minune regim alimentar

  Fără să apeleze la pastile de slăbit, la înfometare sau la operația de micșorare a stomacului, o femeie din România a reușit să slăbească 60 de kilograme. Cum a fost posibil, povestește chiar ea, într-un jurnal pe care l-a publicat online.

 • 10 octombrie 2015. Supărat că soţia nu-l mai vrea, baschetbalistul Lamar Odom (35 de ani) ajunge la bordelul lui Dennis Hof. Începe o orgie cu două prostituate. Nota de plată: 79.000 $. Trei zile mai târziu se afla în comă la spital.

 • Baschetbalistul Lamar Odom a fost spitalizat, miercuri, el fiind găsit fără cunoştinţă într-un bordel din Nevada, iar, potrivit site-ului tmz.com, starea lui este gravă.

 • bordel, patron, fete, elvetia

  Prostituţia este cea mai veche meserie din lume, iar în ţări precum Elveţia ea este absolut legală. Astfel că lui Tony nu i-a fost greu să îşi deschidă un bordel în Zürich. A intrat în branşă în urmă cu aproape nouă ani, iar azi localul său a devenit unul dintre cele mai căutate. Atât de clienţi, cât şi de fetele care vor să practice prostituţia în condiţii legale.

 • Incredibil! Medicii de la ambulanţă au încremenit după ce au intervenit la un bordel din Guangzhou. Au găsit un bătrânel de 73 de ani decedat şi prostituata care îl satisfăcea prinsă de sexul lui şi ţipând din toţi rărunchii.

 • oana roman, tata, vorbit, petre

  Pe Oana Roman (39 de ani), viaţa a încercat-o din plin în ultimii ani. În urmă cu mai bine de doi ani, după ce a născut-o pe Isabela, vedeta a fost la un pas de moarte. Dezamăgită total de indiferenţa tatălui ei, Petre Roman (70 de ani), vedeta a întrerupt comunicarea cu părintele ei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1