Croaziera morţii pe Dunăre

Ultima actualizare:

    Salvatorii  au continuat  operaţiunea şi ieri,  deși apele reci  de 10-12 grade  și murdare au  redus drastic  șansele de  supraviețuire
Salvatorii au continuat operaţiunea şi ieri, deși apele reci de 10-12 grade și murdare au redus drastic șansele de supraviețuire

Scene de coşmar în timpul furtunii îngrozitoare care s-a abătut miercuri asupra capitalei maghiare! Un vaporaş de 27 de metri lungime, cu două punţi şi o capacitate de 60 de locuri, s-a răsturnat puţin după ora locală 22.00. Fluviul a curmat viaţa a şapte turişti sud-coreeni, şapte au ajuns la spital şi 20 sunt daţi dispăruţi.

S-a scufundat în şapte secunde! Ambarcaţiunea de agrement ”Hableany” (Sirena) transporta 35 de turişti sud-coreeni pe Dunăre, în dreptul Parlamentului, când a fost surprinsă de o furtună îngrozitoare. Apele fluviului s-au umflat, vizibilitatea s-a redus şi cei doi membri ai echipajului nu au mai făcut faţă curenţilor şi valurilor puternice.

Căutările au durat  toată noaptea
Căutările au durat toată noaptea

Vaporaşul a atins o ambarcaţiune de mare tonaj care trecea lent şi s-a scufundat în doar şapte secunde. ”Şapte oameni au fost duşi la spital şi se află în stare stabilă. Din păcate, salvatorii au recuperat şapte cadavre şi 20 de persoane sunt încă date dispărute”, a declarat ieri pentru Guardian, Pal Gyorfi, purtătorul de cuvânt al serviciului de Ambulanţă. Majoritatea celor recuperaţi din ape sufereau de hipotermie, pentru că apa Dunării era de 10-12˚C. 17 autospeciale (ambulanţe, maşini de pompieri şi poliţie) s-au deplasat la faţa locului. Zeci de bărci şi scafandri au căutat cu disperare până la primele ore ale zilei de joi la 3-4 kilometri în aval de locul tragediei.

Conform autorităţilor maghiare, salvatorii au găsit supravieţuitori inclusiv la o distanţă de 4,2 km, în afara capitalei Budapesta. Din cauza furtunilor violente abătute asupra regiunii, apele au crescut, fluviul a devenit agitat şi căutările salvatorilor s-au desfăşurat cu deosebită greutate. Până ieri, poliţia a interzis accesul pe faleza Dunării, căutările continuând cu frenezie. Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi-a exprimat ieri regretul pentru cele întâmplate şi le-a transmis condoleanţe rudelor victimelor. Transportatorul maghiar care deţinea vaporaşul Mermaid a declarat că ambarcaţiunea lui se află acum pe fundul Dunării şi a menţionat că mai deţine şi altele, de dimensiuni mai mari.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net