Creștere masivă a apelurilor la urgențe, după ce Trump i-a îndemnat pe americani să injecteze dezinfectat împotriva COVID-19

Ultima actualizare:

    Donald Trump a sugerat că injecțiile cu dezinfectant ar fi remedii împotriva COVID-19foto: Getty
Donald Trump a sugerat că injecțiile cu dezinfectant ar fi remedii împotriva COVID-19foto: Getty

Linia de urgenţă din statul american Maryland (nord-est) şi Centrul de informaţii toxicologice (antiotravă) de la New York au înregistrat o creştere fulgerătoare a apelurilor din cauza ingerării de dezinfectant, după ce preşedintele Donald Trump l-a prezentat joi drept un posibil ”remediu” împotriva Covid-19, scrie presa americană.

Sute de oameni au sunat în Maryland pentru a afla mai multe despre avantajele consumului de dezinfectant, folosind de exemplu înălbitor sau detergenţi menajeri. Aceste apeluri telefonice au determinat autorităţile să lanseze o alertă de urgenţă şi să publice un mesaj pe Twitter prin care avertizează că ”în niciun caz un produs dezinfectant nu trebuie să fie administrat în corp prin injectare, ingerare sau pe altă cale”.

La New York, autorităţile sanitare au semnalat faptul că au primit un număr ”neobişnuit de mare” de persoane care le contactează în urma declaraţiilor locatarului Casei Albe.

Centrul ”antiotravă” de la New York, o subagenţie a Departamentului Sănătăţii oraşului, a primit 30 de apeluri de joi seara şi până vineri după-amiaza, de două ori mai multe decât de obicei.

Niciuna dintre persoanele care au contactat centrul nu a murit şi nu a avut nevoie de spitalizare.

Donald Trump a declarat că era sarcastic când a spus că a îndemnat americanii să facă injecții cu dezinfectant

”Constat că dezinfectantul elimină virusul într-un minut. Nu ar exista un mijloc pentru a face aşa ceva prin injecţie în interior sau aşa ceva, ca o curăţare? Cum vedeţi, el pătrunde în plămâni, face enorm de multe lucruri acolo, deci ar fi interesant să se verifice asta”, a declarat Trump joi, într-o reuniune de informare la Casa Albă.

Preşedintele american a revenit vineri asupra declaraţiilor pe care le-a făcut. Trump a declarat că era ”sarcastic” atunci când a îndemnat la injecţii cu dezinfectant. Însă el a spus, doar câteva minute mai târziu, că este vorba despre o idee serioasă şi că a cerut unor experţi din Guvern să o studieze.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net