COVID-19 ar putea declanșa o formă de diabet chiar și la tineri și copii sănătoși

Ultima actualizare:

    OMS a raportat o creştere record a cazurilor zilnice de coronavirus la nivel mondialSursă foto: Shutterstock
OMS a raportat o creştere record a cazurilor zilnice de coronavirus la nivel mondialSursă foto: Shutterstock

Îngrijorător! Covid-19 ar putea provoca diabetul de la zero, crede Francesco Rubino, cercetător în diabet la King’s College din Londra. Iată care este cazul care a dus la această ipoteză.

Mario Buelna, un tânăr american de 28 de ani, a fost iniţial diagnosticat cu Covid-19. Două săptămâni mai târziu, el s-a simţit slăbit şi a început să vomite. 

La 3 dimineaţa, în 1 august, a leşinat pe podeaua casei sale din Mesa, Arizona.

Paramedicii l-au dus la un spital din apropiere, unde medicii l-au internat la terapie intensivă. I-au spus că ar fi putut să moară. Diagnosticul lor - diabetul de tip 1 - l-a uimit şi l-a speriat. Șocant este că nu avea antecedente de boală.

„Covid a declanşat-o”, a spus Buelna că i-au transmis medicii, potrivit Digi24. Din păcate, nu este singurul. Cazuri similare reflectă o nouă îngrijorare cu privire la relaţia periculoasă dintre diabet şi Covid-19. Mulţi experţi sunt convinşi că noul coronavirus poate declanşa apariţia diabetului - chiar şi la unii adulţi şi copii care nu au factorii de risc.

„Aceste cazuri vin din toate colţurile lumii şi din toate continentele”, a spus Rubino pentru Reuters. În plus, Institutul Naţional al Sănătăţii din SUA finanţează o cercetare asupra modului în care coronavirusul poate provoca creșterea zaharurilor din sânge şi diabet.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net