Coronavirusul strică festivitățile dedicate Împăratului Japoniei. Primirea publicului a fost anulată

regele-japoniei.jpg

Împăratul Naruhito și împărăteasa Masako la balconul Palatului Imperial
Împăratul Naruhito și împărăteasa Masako ar fi trebuit să salute publicul de la balcon
foto: captura nippon.com

Epidemia de coronavirus a stricat o parte din activitățile dedicate aniversării împăratului japonez Naruhito. Casa imperială a anunțat că primirea publicului în grădinile Palatului Imperial Tokyo a fost anulată din cauza temerilor legate de răspândirea virusului ucigaș din China.

Împăratul Naruhito împlinește 60 de ani pe 23 februarie și este prima sa aniversare în această calitate, el urcând pe tron în luna mai 2019.

Primirea publicului a fost anulată

Împăratul urma să îi salute pe vizitatori de trei ori de la un balcon al palatului, împreună cu împărăteasa Masako, prințul coroanei Akishino, prințesa coroanei Kiko și alții membrii familiei imperiale. Evenimentul legat de ziua sa de naștere a atras câteva mii de vizitatori. Însă, având în vedere că oamenii erau nevoiți să aștepte mai mult timp într-o zonă aglomerată, Casa imperială a decis anularea accesului publicului în acest an. Măsura a fost luată din cauza temerilor legate de răspândirea coronavirusului, au transmis surse oficiale, citate de nippon.com

Și semnătura în Cartea de Aur de către public a fost anulată.

Alte evenimente dedicate acestei aniversări de Palatul Imperial vor avea loc așa cum este programat.

ziua-imparatului-japoniei.jpg

Împăratul Naruhito și împărăteasa Masako alături de ceilalți membrii ai familiei imperiale
Împăratul Naruhito și împărăteasa Masako salută publicul alături de familia imperială
foto: captura nippon.com

Ce măsuri anti-coronavirus au fost luate în Japonia

Duminică, guvernul japonez a solicitat populaţiei să evite adunările care nu sunt necesare. 

Cel puţin 60 de persoane purtătoare de virus au fost înregistrate în Japonia, în afara celor peste 350 de pasageri şi membri ai echipajului de pe nava Daimond Princess aflată în carantină.           

Ministrul japonez al Sănătăţii, Katsunobu Kato, a avertizat că Japonia a intrat "într-o nouă fază" a acestei infecţii virale, ţară care constată de la zi la zi noi cazuri printre persoanele care nu au vizitat China, centrul epidemiei, şi care nu au avut contact cu persoane din această ţară. 

O altă măsură luată pentru evitarea răspândirii coronavirusului a fost și aceea conform căreia atleţii amatori nu vor mai fi admişi la Maratonul de la Tokyo, prevăzut să aibă loc la 1 martie, competiţie care este rezervată profesioniştilor. 

"Nu suntem în măsură să anunţăm o decizie oficială pentru moment. Studiem problema şi cum va fi luată o decizie o vom face publică", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizatorilor.           

În 1996 a fost ultima dată când a fost anulată ceremonia pentru aniversarea suveranului, după arestarea unor persoane la reşedinţa ambasadorului Japoniei în Peru, în cursul unei recepţii în onoarea împăratului de atunci, Akihito. 

 

Citește și:

Un român, depistat cu coronavirus pe o navă de croazieră din Japonia

Atentie, tratamentele false pentru coronavirus vă pot ucide!

Coronavirus. Ce măsuri se iau în spitalele din România

Ce este pangolinul, animalul care a răspândit coronavirusul în China

Loading...

Citește și

  • Oamenii sunt infectaţi cu coronavirus

    Este alertă în Sănătate cu privire la noul coronavirus din China. Acesta se poate răspândi la nivel mondial, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat spitalele să aibă în vedere și acest scenariu și să fie pregătite în acest sens.

  • Preşedintele Klaus Iohannis consideră că problema noului coronavirus din China trebuie luată "foarte, foarte în serios", dar spune că, dacă Guvernul îşi face treaba la modul cel mai serios, nu va fi nevoie să se ajungă în CSAT. El susţine că nu poate fi făcută comparaţia între viteza cu care autorităţile chineze ridică spitalul de la Wuhan şi cea cu care se construiesc spitale în România, unde trebuie respectate regulile europene. Şeful statului afirmă că este nevoie de accelerarea procedurilor pentru ridicarea spitalelor regionale, spunând că "a durat prea mult".

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1