Coronavirus în lume. Numărul de îmbolnăviri înregistrate în SUA a depăşit totalul Chinei

coronavirus.jpg

coronavirus
Coronavirusul a curmat viața a 1300 de oameni în Statele Unite ale Americii

Statele Unite au înregistrat, până în prezent, mai multe cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 decât oricare altă ţară din lume. Numărul a depăşit totalul Chinei şi este de peste 85.500, potrivit datelor Johns Hopkins University.

China are 81.782 de cazuri - înregistrate de la depistarea coronavirusului, la finalul anului trecut, în Wuhan (provincia Hubei) - şi este urmată de Italia, cu 80.589 de cazuri.

Coronavirusul a făcut 1300 de victime în Statele Unite ale Americii

În SUA, ţară cu 330 de milioane de locuitori, au fost raportate apoximativ 1.300 de decese şi ea se află în urma Chinei, Italiei şi Spaniei. Statul New York este cel mai afectat, cu mai mult de 74.000 de cazuri.

Întrebat joi după-amiază, în timpul unei conferințe de presă online, în legătură cu cele mai recente cifre, preşedintele Donald Trump a spus că ele sunt „un omagiu adus mulţimii de teste pe care le-am făcut”. El a pus sub semnul întrebării datele care sunt transmise de la Beijing.

Vicepreşedintele Mike Pence a declarat că testele pentru Covid-19 sunt disponibile acum în 50 de state americane şi peste 552.000 de teste au fost realizate la nivel naţional.

Trump a stabilit un scop foarte ambiţios - să redeschidă ţara pe 12 aprilie, în Duminica Paştelui. La nivel naţional, 3,3 milioane de americani se află în şomaj din cauza pandemiei. „Trebuie să se întoarcă la muncă. Ţara noastră trebuie să revină, se bazează pe asta şi cred că asta se va întâmpla destul de rapid”, a subliniat Trump.

Loading...
 
 

Citește și