Coronavirus Italia. Primul român mort din cauza infecției cu COVID-19. Ar fi împlinit azi 80 de ani

Ultima actualizare:

    Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean românfoto:EPA
Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean românfoto:EPA

Cea mai neașteptată veste a venit azi, 14 martie, din Italia. Avem primul român decedat din cauza infecției cu COVID-19. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că autorităţile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente.

UPDATE Victima este o femeie din Borșa, care ar fi împlinit 80 de ani în 14 martie. Cu o săptămână în urmă, a murit și sora femeii, fără însă legătură cu coronavirusul. Sora victimei a murit de cancer.

"În contextul informaţiilor din mass-media care menţionează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetăţenie română ca urmare a infecţiei cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma şi ale Consulatului General al României la Milano, autorităţile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente", arată MAE, citat de News.ro.

Conform sursei citate, situaţia cetăţenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României din Italia şi orice informaţie cu privire la cetăţenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autorităţile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situaţiei extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile şi resursele umane, pe activităţile de salvare şi tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net