Coronavirus în Franţa. Bilanț îngrijorător - 3.661 de cazuri confirmate şi 79 de morţi

89001008_198254354736350_9194402229040185344_n.jpg

Bilanț îngrijorător în Franța

Potrivit ultimului bilanţ oficial, în Franţa au murit 79 de persoane din cauza coronavirusului şi au fost contaminate 3.661 de oameni. Aproape 800 de cazuri noi au fost înregistrate în 24 de ore, scrie BFM TV.

Creşele, şcolile şi universităţile vor fi închise "până la noi ordine" începând de luni. Pentur milioane de elevi, vineri a fost ultima zi de şcoală înainte de pauza care ar putea dura săptămâni. 

Persoanele fragile şi de peste 70 de ani au fost rugate să rămână în casă. 

Emmanuel Macron le-a cerut de altfel francezilor să-şi limiteze deplasările la "strictul necesar", potrivit news.ro.

Într-o alocuţiune de la Palatul Elysee, Emmanuel Macron a făcut apel la "mobilizare generală în plan economic". "Totul va fi pus în practică pentru a ne proteja salariile şi întreprinderile", a susţinut el.

Preşedintele a făcut apel la unitate pentru a depăşi această pandemie: "Trebuie să acţionăm împreună. Nu vom ajunge la capăt fără unitate". "Europa are toate atuurile de a oferi lumii antidotul pentru Covid-19", a afirmat Emmanuel Macron, chiar dacă un vaccin nu va fi gata prea curând. 

Loading...

Citește și

  • Italia a înregistrat 250 de noi decese în contextul epidemiei de coronavirus în 24 de ore, un nou record, ceea ce creşte numărul morţilor la 1.266, potrivit unui bilanţ publicat vineri de Protecţia Civilă, scrie AFP.

  • Raed Arafat a solicitat ca spitalele și vămile să aibă corturi pentru triajul persoanelor

    Autoritățile se pregătesc pentru ce este mai rău. Raed Arafat, cel care conduce Consiliul Special pentru Situații de Urgență, le-a transmis tuturor prefecților și președinților de județ să ia măsuri. Potrivit presei locale din Prahova, în Ploiești vor fi instalate corturi pentru trierea bolnavilor de coronavirus.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1