Copiii între 5 și 12 ani au un risc de 2,5 ori mai mare de a se infecta cu Delta

varianta_delta_coipii.jpg

Copii cu vârste între 5 şi 12 ani nu pot fi încă vaccinaţi
foto: AFP

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Un nou studiu aduce mai multe informaţii despre varianta Delta, care se răspândeşte cu rapiditate în jurul lumii. Conform unui medic expert în boli infecţioase pediatrice şi vaccinolog, copiii între 5 și 12 ani şi adulţii sub 50 de ani au un risc de 2,5 ori mai mare de a se infecta cu Delta. Cea mai eficientă metodă de protecţie în faţa noii variante este vaccinarea.

Varianta Delta, o tulpină de virus SARS-CoV-2 extrem de contagioasă (şi posibil mai severă), a fost identificată pentru prima dată în India, în decembrie. A străbătut rapid ţara respectivă şi a ajuns în Marea Britanie, ceea ce a dus la creşterea numărului de infecţii şi decese în Regat. Primul caz Delta din Statele Unite a fost diagnosticat acum câteva luni (în martie), iar acum cazurile se înmulţesc rapid acolo.

Cea mai bună protecţie: vaccinarea

Dr. Inci Yildirim, medic specialist la Yale Medicine în boli infecţioase pediatrice şi vaccinolog, nu este surprins de ceea ce se întâmplă: „Toţi viruşii evoluează în timp şi suferă modificări pe măsură ce se răspândesc şi se reproduc”. Cert este că varianta Delta se răspândeşte iute, conform lui F. Perry Wilson, medic epidemiolog Yale Medicine: „Delta va accelera cu siguranţă pandemia”.

Din ceea ce ştim până acum, persoanele care sunt vaccinate împotriva coronavirusului par a fi protejate față de Delta, dar oricine nu este vaccinat şi nu respectă măsurile restrictive preventive este expus riscului de infectare cu noua variantă noteaza digi24.ro.

Copiii între 5 şi 12 ani, în pericol de a se infecta cu Delta

Copiii şi tinerii reprezintă, de asemenea, o preocupare. „Un studiu recent din Regatul Unit a arătat că copiii şi adulţii sub 50 de ani au o probabilitate de 2,5 ori mai mare de a se infecta cu Delta”, spune dr. Yildirim. Până în prezent, nu a fost aprobat niciun vaccin pentru copiii de la 5 la 12 ani, în SUA.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5