Cofondatoarea Femen, Oksana Shachko, a fost găsită moartă la Paris. Avea doar 31 de ani

Ultima actualizare:

    Oksana a fost găsită moartă în apartamentul său din Paris
Oksana a fost găsită moartă în apartamentul său din Paris

Gruparea feministă ucraineană Femen a anunţat marţi, 25 iulie, decesul uneia dintre membrele fondatoare. Oksana Shachko, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită moartă în locuinţa sa din Paris.

Grupul Femen a fost fondat în Kiev în anul 2008, de către Oksana Shachko, Anna Guţo și Inna Shevchenko, şi a devenit cunoscut în Europa pentru protestele topless împotriva turismului sexual, homofobiei şi instituţiilor religioase. 

Una dintre membrele fondatoare, pe nume Oksana Shachko, a fost găsită fără suflare în apartamentul său din Paris, în care locuia din anul 2013, atunci când a fost exilată în Franţa. După exil, ea a renunţat la apartenenţa la organizaţia feministă şi s-a concentrat asupra carierei sale în domeniul artelor. 

„Odihnească-se în pace! Curajoasa Oksana Shachko ne-a părăsit. Plângem împreună cu familia și prietenii ei și așteptăm versiunea oficială a poliției în legătură cu ce s-a întâmplat. Pentru moment, știm că Oksana a fost găsită moartă ieri, 23 iulie, în apartamentul ei din Paris”, a fost mesajul scris de reprezentanţii organizaţiei Femen. Cauza decesului este necunoscută momentan, iar poliţiştii vor demara o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs nefericitul eveniment. 


    Activistele Femen, în acţiune Foto:Getty
Activistele Femen, în acţiune Foto:Getty

Gruparea Femen

Femen (scris şi FEMEN, în ucraineană: Фемен) este un grup feminist radical înfiinţat în Ucraina în 2008, în prezent structura sa de bază fiind la Paris. A intrat în atenţia presei prin acţiuni de protest într-o modalitate ce a generat controverse, cum ar fi apariţii în public de femei topless sau nud ca mod de manifestare pentru susţinerea a diverse cauze.

Printre membrii notabili se numără: Anna Hutsol (fondatoare şi lider), Oksana Şahko, Aleksandra Şevcenko, Inna Şevcenko.

Obiectivele principale ale activităţii acestui grup sunt:

-promovarea drepturilor femeii;

-combaterea misoginismului, a discriminării femeii, a homofobiei;-

critica industriei sexului: pornografie, turism sexual.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net