Claudia Roman, îngerul care a învins «furtuna secolului»

CLIIMA20121105_0042_1.jpg

20 de bebeluşi născuţi prematur au fost salvaţi de şapte asistente, printre care şi o româncă

29 octombrie 2012. Vântul puternic izbeşte cu forţă geamurile de la Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală din New York, făcându-le zob. Uraganul Sandy lovea cu o sălbăticie de nedescris metropola. Începe cursa de salvare a 20 de bebeluşi născuţi prematur şi o româncă devine înger salvator.

Sirenele încep să bocească în beznă, îngroşând starea de panică ce se instituia peste oraş. Cele şapte asistente Claudia Roman, Nicola Zanzotta-Tagle, Margot Condon, Sandra Kyong Bradbury, Beth Largey, Annie Irace şi Menchu Sanchez îşi spun în gând o rugăciune înainte să intre în tură. "Doamne ajută să nu cadă curentul!", a povestit asistenta de origine română Claudia Roman pentru ABC TV.

Câteva minute mai târziu noaptea înghiţea spitalul. "Aveam o singură misiune toate: să salvăm viaţa copiilor născuţi prematur care nu cântăreau mai mult de 900 de grame. Eram toate în tura de noapte şi trebuia să ne asigurăm că toţi bebeluşii internaţi la noi vor trăi până la sosirea zorilor. Atunci au cedat generatoarele de curent.

Aparatele care îi ţineau în viaţă pe cei 20 de copii născuţi prematur au amuţit. Am îngheţat toate. Alarmele ţipau îngrozitor, iar la parter apa ajunsese până la şold. Am crezut că vine sfârşitul lumii", a povestit cu lacrimi în ochi românca.

Cele şapte eroine îşi făceau lumină cu telefoanele mobile şi au început să le facă respiraţie gură la gură copiilor care erau legaţi de aparatele de oxigen. Înarmate cu pături, bandaje, ţinându-i la sân pentru a-i încălzi în clipele în care temperatura scăzuse la 8 grade Celsius, cele şapte asistente au început o cursă contracronometru care a durat patru ore.

"Alergam de la un copil la altul, îi luam temperatura şi îl încălzeam, un bebeluş suferise o operaţie la burtică şi depindea de medicamente, un altul avea probleme cardiace... Apoi a început evacuarea. Ne-am împărţit pe ambulanţe şi am continuat să îi resuscităm. Când i-am văzut în siguranţă, am simţit că mă mai nasc o dată", a povestit românca. Cele şapte asistente au fost personal felicitate de preşedintele SUA, Barack Obama.

110 morţi şi pagube de 60 de miliarde $

CLIIMA20121105_0043_1.jpg

20 de bebeluşi născuţi prematur au fost salvaţi de şapte asistente, printre care şi o româncă

Peste 110 oameni şi-au pierdut viaţa în SUA din cauza superfurtunii care a lovit coastele Atlanticului la începutul săptămânii trecute. În Caraibe şi Canada, alţi 75 de oameni au fost ucişi de uraganul Sandy. Pagubele pe care le-a provocat sunt de circa 60 de miliarde de dolari, cu 30 de miliarde mai puţin decât cele produse de uraganul Katrina, în New Orleans, în 2005. Peste 7.000 de oameni au rămas fără locuinţă.

2009: Horia Creţan a salvat un copil din flăcări

Horia Creţan a devenit cetăţean de onoare al oraşului New York

CLIIMA20121105_0044_1.jpg

Horia Creţan a devenit cetăţean de onoare al oraşului New York

Horia Creţan, un român stabilit de 15 ani în America a cucerit o lume întreagă, după ce a scos din flăcări, un băieţel de 4 ani, în cartierul Bronx, din New York. Horia Creţan a plecat din România la 18 ani să-şi croiască un viitor, însă destinul şi spiritul de aventură l-au dus departe de casă, peste Ocean.

Aşa l-a salvat pe băieţelul de patru ani din flăcări

CLIIMA20121105_0045_1.jpg

Horia Creţan a devenit cetăţean de onoare al oraşului New York

Horia, acum în vârstă de 36 de ani, este proprietarul unui mic magazin din Bronx şi un erou al New York-ului, după ce în 2009 a fost numit cetăţean de onoare al metropolei chiar de către primar. Este nelipsit de la evenimentele mondene newyorkeze, fiind dat drept exemplu de bun samaritean la nivel naţional.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1