Cine este „șamanul QAnon”, protestatarul cu căciulă de blană și coarne, imaginea simbol a sinistrului spectacol din Capitoliu

Ultima actualizare:

    Jake Angeli, cunoscut ca „șamanul QAnon”, este un extremist care crede în teoriile conspirației și un fanatic susținător al lui Donald Trump
Jake Angeli, cunoscut ca „șamanul QAnon”, este un extremist care crede în teoriile conspirației și un fanatic susținător al lui Donald Trump

Șamanul QAnon, protestatarul care a purtat căciulă de blană cu coarne, s-a pictat pe față precum Mel Gibson în Braveheart și s-a plimbat nestingherit, la bustul gol, prin Capitoliu, a devenit peste noapte unul dintre cei mai cunoscuți oameni de pe planetă. Bărbatul se numește Jake Angeli, are 33 de ani și este imaginea simbol a celui mai sinistru spectacol care a avut loc în istoria recentă a Americii.

Un tip înalt, cu barbă, tatuat din cap până-n picioare, pictat pe față cu vopsea albastra, albă și roșie, îmbrăcat doar într-o pereche de pantaloni, bântuie nestingherit pe holurile Capitoliului. Cu o mână flutură drapelul Americii, iar la șold ține o goarnă. Este urmat îndeaproape de alți protestatari, simpatizanți ai fostului președinte Trump. Bărbatul se numește Jake Angeli, are 33 de ani și este unul dintre cei mai înfocați susținători ai lui Donald Trump. 

Jake Angeli are 33 de ani și este din Arizona
Jake Angeli are 33 de ani și este din Arizona

O figură foarte cunoscută la toate manifestațiile pro Trump, Jake Angeli se află în fruntea mișcării QAnon, un soi de organizație adeptă a teoriilor conspiraționiste. Iată câteva informații despre cine este omul, potrivit CNN:

  • Samanul QAnon este un înfocat susținător al fostului președinte Donald Trump. Omul este aproape fanatic. 
  • El a declarat presei că a adoptat această ținută - căciulă de blană cu coarne și vopsea pe față - pentru a atrage atenția opiniei publice asupra sa și asupra mesajului pe care îl transmite. 
  • Mișcarea QAnon și mișcarea Proud Boys sunt două grupări extremiste adepte ale teoriilor conspirației și care nu au fost în nici un fel taxate de Donald Trump, atâta vreme cât l-au susținut în campania sa electorală. 
  • Jake Angeli locuiește în Arizona. Presa americană l-a contactat pe vărul său, Adam Angeli, care i-a confirmat identitatea și care a declarat că Jake s-ar putea csă fie șomer acum, dar că „este un patriot, este un american tipic din Statele Unite ale Americii”.
  • Pagina de Facebook a lui Jake Angeli este plină de postări care evocă teoriile conspirației din QAnon, ai căror adepți cred într-o teorie ridicolă, potrivit căreia ar exista o cabală de pedofili care se închină lui Satan și care s-au infiltrat în cele mai înalte zone ale guvernului american. Potrivit lor, Donald Trump ar fi  salvatorul lumii, cel care luptă împotriva acestor pedofili satanici. 

CITEȘTE ȘI: Cine este femeia ucisă în Capitoliul SUA. Ashli Babbitt era veteran al US Air Force

  • Angeli consideră că liderii mondiali ascund marile descoperiri științifice pentru a controla sistemul și a declarat că a aflat aceste lucruri făcând cercetări pe Internet. El a menționat "Manualul conspiraționiștilor",  o carte scrisă de William Copper, care include grupări oculte, precum Illuminati, Comisia Trilaterala, sau Grupul Bilderberg. „La un moment dat, toate s-au potrivit la un loc. O, Doamne! Acum văd realitatea și înțeleg ce se întâmplă", a spus el.
  • Înainte de a se alătura mișcării QAnon, Angeli a fost „un actor de scurtă durată, artist vocal și cântăreț”, potrivit Nick Martin, editor la Informator. Această observație pare confirmată de un profil pentru Angeli pe Backstage.com, un site de căutare de locuri de muncă pentru cei din industria divertismentului.
  • El a fost fotografiat de mai multe ori la Arizona State Capitol – și, într-un caz, în timpul unui miting pro-Trump, a avut un afiș pe care scria „Q m-a trimis”. Conform Arizona Central, Angeli striga: „Știți cu toții cine este Q?” și le-a explicat trecătorilor că Q „a fost un agent guvernamental care dorea să „ia țara înapoi” de la pedofili și de la globaliști”.
  • Unele dintre postările lui Angeli de pe Facebook sunt extrem de violente, cum ar fi un meme care declară „nu vom avea nicio speranță reală de a supraviețui dușmanilor porniți împotriva noastră, până nu îi vom spânzura pe trădătorii care ne pândesc”.

CITEȘTE ȘI: Joe Biden este noul președinte al Americii. Congresul SUA i-a validat victoria. Reacția lui Donald Trump

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net