Cine este polițistul erou care a împușcat patru jihadiști în timpul atentatelor din Spania

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un polițist spaniol a devenit eroul unei întregi națiuni după ce a împușcat patru jihadiști și a salvat zeci de vieți joi seară, în timpul atacului terorist din stațiunea Cambrils. Bărbatul nu a fost identificat pentru a fi protejat. El a fost membru al Legiunii, o unitate infanterică de elită a armatei spaniole.

Joi seara, la câteva ore după atentatul din Barcelona, a avut loc un alt incident terorist, de data aceasta în Cambrils, o stațiune turistică de la malul Mării Mediterane. Cinci jihadiști care conduceau un Audi A3 au lovit mai mulți turiști care se plimbau pe o promenadă și s-au izbit, apoi, de un punct de control al poliției. Au întors mașina și au trecut peste un polițist, care s-a ales cun un picior rupt. Apoi, teroriștii au ieșit din mașină înarmați cu cuțite și topoare și se pregăteau să ucidă tot ce le stătea în cale. 

Din fericire, au dat peste un polițist antrenat într-o unitate de elită a armatei spaniole, acolo unde a învățat să tragă cu puști, mitraliere și pistoale. Bărbatul a reușit să-i împuște mortal pe patru dintre ei, al cincilea fiind doborât de un alt ofițer al forțelor de ordine. Ziarul El Mundo l-a descris pe erou ca fiind un tip tăcut, la locul lui și care se afla la locul și momentul potrivit deoarece făcea ore suplimenare ca să mai pună un ban deoparte. 

A doua zi, colegii săi de la secția de poliție de care aparține l-au întâmpinat cu aplauze.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net