Cine este noul suspect al atacului de la Berlin, căutat de poliția germană

politisti_germani.jpg

atentat berlin suspect politisti
Poliția germană caută un nou suspect în atentatul de la Berlin
Foto: Getty

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

După ce l-au eliberat pe tânărul de 23 de ani despre care se credea inițial că ar fi fost șoferul camionului care a făcut atâtea victime în Piața de Crăciun, polițiștii germani caută acum un nou suspect. Este de origine tunisiană și se pare că ar avea legături cu extremiștii islamici.

Numele lui este Anis Amri, are 23 de ani și a venit anul acesta în Germania ca refugiat. Autoritățile au găsit câteva documente pesonale ale acestuia în portofelul pe care l-ar fi lăsat în cabina camionului, informează Daily Mail.

anis_1.jpg

suspect atentat berlin anis amri
Anis Amri este căutat de poliția germană după ce documentele sale au fost găsite în cabina camionului
Foto: Getty

Forțele de securitate i-au avertizat pe cetățeni că Anis Amri ar putea fi înarmat și extrem de periculos, fiind membru al unui grup terorist. În după-amiaza zilei de miercuri, 21 decembrie, mai multe surse au precizat că suspectul s-a mai aflat sub anchetă în luna noiembrie după ce ar fi plănuit un „atac serios împotriva statului”.

Poliția a efectuat un raid asupra unui adăpost pentru imigranți din estul Germaniei, unde se crede că acesta ar locui. Este deja un recidivist, a fost recent arestat, dar a dispărut chiar înainte de a fi pus sub acuzare. Când a fost arestat, în august, purta un pașaport italian fals. Deși a fost eliberat, telefonul său mobil a fost monitorizat, dar apoi a dispărut în decembrie.

anis_2.jpg

suspect atentat berlin anis amri
Are 23 de ani și a avut probleme cu legea încă de când a încercat să inte în Germania
Foto: Getty

După analizarea profilului său de Facebook, s-a observat că a dat numeroase aprecieri unui grup terorist tunisian, numit Ansar al-Sharia, care ar fi ucis 22 de oameni în martie 2015 și alți 39 de turiști într-o stațiune maritimă din Sousse.

El a încercat să intre în Germania anul acesta, cerând azil, dar aplicația sa i-a fost respinsă în luna iulie. Din acest motiv, a încercat să pătrundă folosind un document fals.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5