Cine este Jill Biden, noua Primă Doamnă a Americii. Fără susținerea ei, Joe nu ar fi ajuns președintele SUA

jill-biden.jpg

Jill Biden
Jill a fost cea care l-a convins pe Joe Biden să nu renunțe la politică în 2015
Sursa foto: Getty Image
Citeste tot despre: 

Jill Biden este noua Primă Doamnă a Americii, o femeie puternică, loială și cea care l-a propulsat pe actualul președinte SUA în cursa către Casa Albă.

Jill Biden, Prima Doamnă a Americii, este o femeie extrem de puternică, cu o poveste de viață incredibilă, care a trecut prin multe greutăți, dar care a reușit de fiecare dată să se ridice și să meargă mai departe. Și nu singură, ci alături de soțul ei, Joe, pe care l-a susținut necondiționat și la bine și la greu. Căci a fost o vreme când Joe Biden a trăit cel mai negru coșmar al unui părinte și anume acela de a-și îngropa copilul. În 2015 fiul său, Beau Biden, a murit de cancer la creier. Avea doar 46 de ani. Acela a fost un moment de răscruce pentru senatorul american care, răpus de durere, a vrut să se retragă din politică. L-a ajutat, susținut și încurajat soția sa Jill, fără de care Joe n-ar fi reușit, poate, să ajungă ce-a ajuns: președintele Americii. 

jill-si-joe-biden.jpg

Jill și Joe Biden în tinerețe
Jill și Joe Biden s-au căsătorit în 1977, iar în 1981 au devenit părinții unei fetițe
Sursa foto: Twitter

Jill Biden, despre prima întâlnire cu cel care avea să-i devină soț

Jill Jacobs, pe numele ei de fată, s-a născut în iunie 1951 în statul american New Jersey, fiind cea mai mare dintre cele cinci fete ale familiei. Ea a copilărit în Philadelphia, în suburbia Willow Grove. Înainte de a se căsători cu Joe Biden, Jill a fost căsătorită cu un coleg de facultate și fost jucător de fotbal al colegiului la care învăța.

Într-un interviu acordat revistei Vogue, Jill Biden povestește despre prima sa întâlnire cu Joe: „Fratele meu ne-a făcut cunoștință. De-a lungul timpului, m-am întâlnit cu tipi în blugi, saboți și tricouri. El, însă, a venit la ușa mea îmbrăcat într-o haină sport și încălțat cu mocasini. Când l-am văzut, mi-am zis:  „Doamne, relația asta nu va funcționa niciodată, nici într-un milion de ani”. La acea vreme Joe Biden era senator, iar Jill era încă în facultate. „Era cu nouă ani mai mare ca mine. Și am ieșit împreună la un film. Am văzut „Un bărbat și o femeie” la cinematograful din Philadelphia”, a povestit Jill, acum amuzată.

jill-biden-fara-masca.jpg

Jill Biden
Jill Biden este profesoară de limba engleză și va continua să predea elevilor săi și de acum înainte
Sursa foto: Getty Image

Cu trei ani înainte de a o întâlni pe Jill, în 1972 Joe Biden și-a pierdut soția și fiica de doar un an într-un accident de mașină. În autoturism se aflau și cei doi băieți ai cuplului, gemenii Beau și Hunter, care au supraviețuit.

Joe a cerut-o de cinci ori în căsătorie până când Jill a spus DA

Jill s-a căsătorit cu Joe Biden în 1977. Ea a declarat că nu a cedat prea ușor cererilor repetate ale președintelui pentru a-i deveni soție. A acceptat abia a cincea propunere pentru că voia să se asigure că este o relație de durată și că cei doi copii nu vor trece printr-o nouă traumă în caz de divorț, scrie BBC. Pe lângă cei doi fii ai lui Biden, cuplul mai are o fiică, pe Ashley, născută în 1981. Povestea de dragoste dintre cei doi continuă și azi. În 2010, de Ziua Îndrăgostiților, Joe Biden i-a dăruit soției sale un leagăn montat într-un copac de la reședința lor, pe care era scris „Joe Loves Jill”.

Jill Biden: „ „Predarea nu este ceea ce fac. Este cine sunt"

Acum în vârstă de 69 de ani, Jill Biden este profesoară de engleză și a declarat că nu va renunța la profesia ei nici după ce va deveni prima doamnă. „Predarea nu este ceea ce fac. Este cine sunt", a scris ea pe Twitter în august. Potrivit BBC, Jill Biden are două masterate și un doctorat în educație la Universitatea din Delaware, pe care l-a obținut în 2007. După ce a absolvit Universitatea din Delaware în 1975, Jill a început să lucreze ca profesor de engleză în școlile publice locale și la un spital de psihiatrie. În același timp și-a continuat studiile, în 1981 a obținut un masterat pe tema importanței lecturii la Universitatea West Chester, iar în 1987 a mai terminat un al doilea masterat în limba engleză de la Universitatea Villanova. Jill Biden a predat limba engleză și a lucrat ca specialist în lectură în școlile publice din Delaware, iar mai târziu s-a mutat la Liceul Tehnic din Delaware, unde a predat timp de 15 ani.

Și-a susținut soțul în campania electorală și a ținut ea însăși discursuri 

Jill Biden a fost alături de soțul ei în întreaga campanie electorală. A ținut mai multe discursuri, dintre care cel mai notabil a fost cel de la Convenția Națională Democrată. Jill a participat la aproape toate evenimentele din campania electorală, respectând regulile de distanță fizică. În plus, a postat zilnic pe conturile sale de Instagram și Twitter despre acțiunile sale. Presa de la Washington scrie că noua prima doamnă este foarte pregătită să stea alături de soțul său în noua lui misiune, pentru că are deja experiența a două mandate la Casa Albă.

Soția lui Biden este familiarizata cu Casa Albă, pentru că a fost a doua primă doamnă în perioada 2009 – 2017, timp în care Joe Biden a fost vicepreședinte al SUA. Nici atunci nu a renunțat la predare și a ținut cursuri la Northern Virginia Community College. În perioada când a mai fost la Casa Albă, Jill Biden s-a implicat în promovarea liceelor comunitare, în sensibilizarea societății cu privire la prevenirea cancerului de sân și în promovarea programelor pentru familiile militarilor americani.

jill-biden-portret.jpg

Jill Biden
Jill Biden a fost alături de soțul ei pe tot parcursul campaniei electorale și l-a susținut necondiționat

Alături de Michelle Obama, a lansat inițiativa „Unirea Forțelor” (Joining Forces), care a inclus ajutarea veteranilor de război și a familiilor lor astfel încât să aibă acces la educație și la joburi. În 2012, Jill Biden a publicat o carte pentru copii numită „Nu uitați, Dumnezeu să binecuvânteze trupele noastre”, bazată pe experiența nepoților ei de a face parte dintr-o familie militară. În 2019, Jill și-a publicat memoriile - „Unde intră Lumina” - în care a povestit inclusiv despre primele zile ale relației romantice cu soțul său.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1