Cifrele pandemiei: 10 milioane de cazuri, 500.000 de morți. SUA, cea mai îndoliată țară din lume

Ultima actualizare:

    Cifrele pandemiei: peste 10 milioane de cazuri, peste 500.000 de morțifoto: Pixabay
Cifrele pandemiei: peste 10 milioane de cazuri, peste 500.000 de morțifoto: Pixabay

Cifrele nedorite s-au rotunjit duminică, 28 iunie. La ora actuală, pandemia cauzată de noul coronavirus s-a soldat cu peste 500.000 de morţi în lume, de când China a anunţat în mod oficial apariţia bolii, în decembrie, și cu peste 10 milioane de îmbolnăviri. Statele Unite sunt cea mai îndoliată ţară din lume, cu 128.152 de decese. Urmează Brazilia (57.103), Regatul Unit (43.514), Italia (34.716) şi Franţa (29.778).

Peste 10 milioane de contaminări cu noul coronavirus, descoperit la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate la nivel global, potrivit unei analize Reuters, citată de News.ro. Numărul deceselor provocate de boala Covid-19 a depăşit 500.000.

Pragul de 10 milioane a fost depăşit duminică (28 iunie), după ce în ultimele săptămâni mai multe state serios afectate au început să relaxeze măsurile impuse în luna martie. Numărul este aproximativ dublu faţă de cel al cazurilor de gripă severă înregistrat anual, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

În unele ţări a fost remarcată o revenire a infecţiilor, autorităţile reinstaurând parţial carantina, iar experţii spun că va fi un model repetitiv în următoarele luni şi în 2021. America de Nord, America Latină şi Europa au înregistrat fiecare câte 25% din totalul cazurilor, în timp ce Asia şi Orientul Mijlociu au în jur de 11% respectiv 9%, potrivit analizei Reuters, care foloseşte rapoarte guvernamentale.

Primul deces în Wuhan, China, la 10 ianuarie 2020

Bilanţul deceselor asociate acestei boli a ajuns la 501.436, în linii mari asemănător cu cel asociat gripei raportat anual. Oficial, primul deces a fost raportat pe 10 ianuarie 2020, în Wuhan (China).

Pandemia a intrat într-o nouă fază. După ce Europa şi Statele Unite au înregistrat vârfuri ale contaminărilor, acum India şi Brazilia raportează împreună în jur de 10.000 de cazuri zilnic. În ultima săptămână, cele două ţări au înregistrat peste o treime dintre noile cazuri descoperite. 

Numărul total de cazuri continuă să crească cu o rată de 1-2% pe zi, în ultima săptămână, faţă de rate de peste 10%, în luna martie. China, Noua Zeelandă şi Australia au găsit noi focare în ultima lună, după ce, în mare parte, reuşiseră să stopeze transmiterea la nivel local.

300.000 de teste pe zi în Beijing

În Beijing, unde sute de noi cazuri sunt legate de pieţele din oraş, capacitatea de testare a ajuns la 300.000 pe zi.

SUA , care a raportat cele mai multe cazuri (peste 2,5 milioane), a reuşit să încetinească răspândirea coronavirusului în luna mai, însă în ultimele săptămâni au apărut în zonele rurale şi alte locuri neafectate până acum.

În unele ţări, unde capacitatea de testare este limitată, numărul de cazuri reflectă o mică proprorţie de infecţii. Aproximativ jumătate dintre bolnavii raportaţi au fost vindecaţi.

Citește și:

Un alt vaccin din China, pregătit pentru testele clinice

Studiu. Decesele provocate de COVID-19 în rândul copiilor, extrem de rare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net