Cetăţenii români nu vor avea nevoie de viză pentru Marea Britanie, după Brexit

migha4-dan-mihalache-b.jpg

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache

Guvernul Marii Britanii a anunţat luni că intenţionează să pună capăt „imediat“ liberei circulaţii a persoanelor în cazul unui Brexit fără acord la 31 octombrie, fapt ce i-a speriat pe cei 400.000 de români aflaţi acolo.

Contactat de hotnews.ro, ambasadorul României la Londra Dan Mihalache precizează: “Încetarea liberei circulaţii nu înseamnă că cetăţenii români nu vor mai putea intra în Marea Britanie. De la data Brexit-ului, cetăţenii români vor putea, ca şi până acum, să intre şi să iasă din Marea Britanie pe baza cărţii de identitate sau a paşaportului, fără să aibă nevoie de viză.

Acest lucru va fi valabil însă doar pentru vizite scurte şi cetăţenii români vor putea rămâne în Marea Britanie pentru o perioadă de până la trei luni.

Cetăţenii UE care doresc să rămână mai mult de trei luni vor trebui să aplice, înainte de sfârşitul acestei perioade, pentru permisul European Temporary Leave to Remain. Acesta este un permis de 36 de luni care nu poate fi extins şi care oferă dreptul de a lucra şi de a studia“.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0