Certificatul Covid, obligatoriu în Italia începând din 6 august. "Permisul verde" va fi folosit inclusiv la restaurant

roma.jpg

Roma
Permisul de sănătate devine obligatoriu în Italia
Foto: Pixabay

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Italia va introduce din 6 august un certificat de sănătate obligatoriu pentru acces în locuri cu spaţii închise precum cluburile şi restaurantele. "Permisul verde" va fi necesar și pentru accesul la piscine, săli de sport sau cinematografe. Permisul de sănătate, denumit ''permisul verde'' în peninsulă, poate fi eliberat de la prima doză de vaccin, dar şi persoanelor vindecate de Covid şi celor care au un test negativ în ultimele 48 de ore.

''Permisul de sănătate este un instrument care le permite italienilor să-şi continue activităţile cu garanţia de a nu se regăsi printre persoanele contagioase'', a explicat premierul în cadrul unei conferinţe de presă la Palazzo Chigi, potrivit Digi24.

În afară de cluburi şi restaurante, acest permis va fi necesar pentru a intra la piscine, săli de sport, muzee, cinematografe şi teatre, precum şi în sălile de jocuri. Permisul de sănătate va fi, de asemenea, necesar pentru evenimentele sportive, concerte, spectacole, târguri şi congrese, evenimente la care participă numeroase persoane şi care sunt posibile surse de contaminare. Cluburile de noapte vor rămâne închise până la o nouă notificare, dar acest sector va beneficia de ajutor public.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5