Cele mai grave atentate care au lovit Franţa

Ultima actualizare:

    Ambulanţele  s-au adunat  la sediul  revistei  Charlie Hebdo
Ambulanţele s-au adunat la sediul revistei Charlie Hebdo

Atacurile de vineri seara, de la Paris, sunt ultimele dintr-un şir lung de atentate teroriste, majoritatea islamiste. Cel mai sângeros a fost cel din luna ianuarie a acestui an, când doi militanţi islamişti au luat cu asalt redacţia săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

Aceştia au pătruns înarmaţi în birourile editoriale şi au început să tragă. 12 oameni (10 jurnalişti şi 2 poliţişti) au murit, în timp ce alţi 11 au fost răniţi. Reprezentanţii Al-Qaeda, care au revendicat atacul, şi-au motivat gestul prin faptul că au vrut să-i pedepsească pe ziarişti pentru că au batjocorit, prin caricaturile realizate, imaginea profetului Mohamed. 

O zi mai târziu, pe 8 ianuarie, Amédy Coulibaly a ucis un poliţist, pe altul l-a rănit, apoi a luat ostatici mai mulţi oameni dintr-un supermarket, incident care s-a soldat cu alte pierderi de vieţi.

În aprilie, premierul francez Manuel Valls declara că cinci atentate au fost dejucate în Franţa în ultimele luni. Apoi, în august, un militant islamist a încercat să deschidă focul într-un tren, dar a fost imobilizat de pasageri, nu înainte de a răni trei oameni. Potrivit Mediafax, săptămâna aceasta, la 11 noiembrie, autorităţile franceze au dejucat un alt atentat care urma să fie comis la cea mai mare bază a Marinei Militare franceze, când un tânăr supărat că i s-a confiscat paşaportul şi nu a putut pleca în Siria a încercat să cumpere explozibil. 

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net