Cele mai grave atentate care au lovit Franţa

7.-3-col.-ap_595289326639.jpg

Ambulanţele s-au adunat la sediul revistei Charlie Hebdo

Atacurile de vineri seara, de la Paris, sunt ultimele dintr-un şir lung de atentate teroriste, majoritatea islamiste. Cel mai sângeros a fost cel din luna ianuarie a acestui an, când doi militanţi islamişti au luat cu asalt redacţia săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

Aceştia au pătruns înarmaţi în birourile editoriale şi au început să tragă. 12 oameni (10 jurnalişti şi 2 poliţişti) au murit, în timp ce alţi 11 au fost răniţi. Reprezentanţii Al-Qaeda, care au revendicat atacul, şi-au motivat gestul prin faptul că au vrut să-i pedepsească pe ziarişti pentru că au batjocorit, prin caricaturile realizate, imaginea profetului Mohamed. 

O zi mai târziu, pe 8 ianuarie, Amédy Coulibaly a ucis un poliţist, pe altul l-a rănit, apoi a luat ostatici mai mulţi oameni dintr-un supermarket, incident care s-a soldat cu alte pierderi de vieţi.

În aprilie, premierul francez Manuel Valls declara că cinci atentate au fost dejucate în Franţa în ultimele luni. Apoi, în august, un militant islamist a încercat să deschidă focul într-un tren, dar a fost imobilizat de pasageri, nu înainte de a răni trei oameni. Potrivit Mediafax, săptămâna aceasta, la 11 noiembrie, autorităţile franceze au dejucat un alt atentat care urma să fie comis la cea mai mare bază a Marinei Militare franceze, când un tânăr supărat că i s-a confiscat paşaportul şi nu a putut pleca în Siria a încercat să cumpere explozibil. 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • atacuri teroriste in paris

    Explozii şi incidente armate au avut loc vineri seară (13 noiembrie) în centrul Parisului, mai multe persoane fiind ucise. Atacurile teroriste, presupus orchestrate de ISIS, au avut loc la Stade de France şi alte şase zone din Paris, inclusiv o sală de concerte. Autorităţile franceze vorbesc de un bilanț de peste 120 de morţi. Președintele Francois Hollande a decretat starea de urgență, iar granițele Franței au fost închise.

  • romani morti atentate paris

    Vineri (13 noiembrie), a avut loc un atac terorist fără precedent chiar în inima Europei. Șase atentate simultane au avut loc la Paris, în Franța, și s-au soldat cu peste 120 de morți, 200 de răniți, dintre care aproximativ 90 sunt în stare gravă. Printre victimele antentatelor se numără și doi râmâni, care se aflau în barul din Paris atacat de jihadiști,

  • Un paşaport sirian a fost descoperit lângă trupul unuia dintre cei şapte terorişti care au atacat oraşul Paris vineri seara (13 noiembrie). Autorităţile au aflat că cel care deţinea paşaportul a trecut prin Grecia în octombrie.

  • atentate paris strazi paris pustiu

    Atentatele teroriste de vineri noapte i-au îngrozit pe francezi, care au preferat să stea în case şi să nu mai iasă pe străzi. Sâmbătă, oraşul a fost pustiu după incidentele armate. Toate şcolile şi universităţile, dar şi pieţele şi chioşcurile de ziare au fost închise.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1