Cele mai bune filme despre mafie

Ultima actualizare:

Mafia este una din cele mai cunoscute organizaţii secrete italiene. Ea a devenit aşa de cunoscută în urma filmelor realizate la Hollywood pe seama organizării imgranţilor italieni din SUA. Astfel, cele mai bune filme despre mafie ar putea avea în capul listei trilogia “Naşul”.

Mafia poate fi considerată cea mai complexă şi primejdioasă organizaţie din istoria vremurilor noastre. Filmul regizat de Francisc Ford Coppola şi lansat în 1972, aduce pe ecrane poveste măririi şi decăderii unei familii italiene care şi-a organizat afacerile şi viaţa după modelul sicilian. De altfel, şeful familiei, “Naşul”, interpretat de Marlon Brando, de numea don Vito Corleone, Corleone fiind localitatea siciliană în care s-a npscut mafia. Naşul nu este considerat de cinefili ca fiind unul din cele mai bune filme despre mafie făcute vreodată., ci chiar unul din cele mai bune filme. 

Trailer la filmul "Naşul" - The Godfather

Cele mai bune filme despre mafie - “Naşul” partea a II-a

Pentru că prima parte s-a plasat atât de bine în topurile de audienţă evident că producătorii unuia din cele mai bune filme despre mafie nu puteau să-l lase fără o continuare. Astfel s-a născut încă o capodoperă, de data aceasta cu Al Pacino în rolul principal şi cu un Robert de Niro magistral, premiat cu Oscar pentru cel mai bun rol secundar.

Trailerul filmului "Naşul - partea a II-a"

Cele mai bune filme despre mafie - “Naşul” partea a III-a

În partea a treia este completată şi continuată povestea “naşului” Michael Corleone – Al Pacino care încearcă să “legalizeze” afacerile familiei într-o încercare de a o face onorabilă. Despre ultima parte nu mai putem spune că este unul din cele mai bune filme despre mafie, el avâd parte de critici controversate, chiar dacă şi el a câştigat o seamă de premii importante. De altfel, regizorul Coppola a şi afirmat că nu este vorba de o parte a III-a ci mai degrabă un epilog al unei poveşti despre mafie, dar că, producătorii nu au vrut să accepte un titlu alternativ, “Moartea lui Michael Corleone”, pentru a păstra unitatea trilogiei.

"Naşul partea a III-a" ar fi trebuit să se numească Moartea lui Michael Corleone

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net