Cel mai tare autostopist: în 10 ani, a mers cu 2.745 de maşini

Ultima actualizare:

    Mathias Risberg, de 29 de ani, a plecat  de acasă la 18 ani  şi a văzut aproape  întreaga planetă
Mathias Risberg, de 29 de ani, a plecat de acasă la 18 ani şi a văzut aproape întreaga planetă

Viaţa lui este o adevărată aventură! Mathias Risberg, de 29 de ani, a plecat de acasă când avea doar 18 ani pentru că visa să vadă cu ochii lui ţările din America Latină. A ajuns din Guatemala în El Salvador, a fost în Pakistan, Iran şi India şi a mers cu autostopul prin întreaga Europă. Recent, suedezul a calculat câte maşini a folosit în cei 10 ani de preumblări.

Mathias are doar 29 de ani, dar a reuşit să vadă mai multe ţări decât apucă unii oameni să vadă într-o viaţă întreagă. El a văzut lumina zilei în localitatea suedeză Ornskoldsvik şi a fost pasionat să descopere lucruri, locuri şi oameni noi. Întreaga lui copilărie a hoinărit cu prietenii prin Suedia şi după ce a împlinit vârsta de 18 ani şi a terminat liceul, şi-a luat inima în dinţi, rucsacul în spate, chitara la subraţ şi a plecat în lume cu doar câţiva bani în buzunar.

Mathias a povestit că a mers cu ”ia-mă nene” zeci de mii de kilometri şi îi şoca pe toţi şoferii care îl culegeau de la marginea drumului când le spunea: ”Merg oriunde mă duceţi, pentru că nu am o destinaţie anume”. Mathias a dormit sub cerul liber, sub poduri, în gări, la hosteluri, în moteluri, în cort şi chiar în rulote sau sub rulote. A mâncat ce a găsit prin tomberoane sau a muncit pentru un bol de orez.

A câştigat bani de buzunar susţinând concerte stradale sau reprezentaţii de gătit. Recent, suedezul care a ţinut un jurnal pe durata expediţiei sale a constatat că s-au împlinit 10 de ani de când hoinăreşte prin lume. A făcut un calcul rapid şi a descoperit că a călătorit cu 2.028 maşini mici, 410 camioane, 180 de autobuze, 125 de taxiuri şi două maşini de îngheţată.

Suedezul susţine că a mers pe jos peste 10.000 de kilometri pentru a fi luat de pe drum de un şofer sau altul. Conform afirmaţiilor lui, Mathias a trecut şi prin România şi a fost foarte încântat de oamenii pe care i-a întâlnit şi care l-au omenit invitându-l la masă şi oferindu-i tradiţionala ţuică. În Asia, suedezul s-a specializat în gătit insecte şi legume exotice şi a făcut bani frumoşi oferind reprezentaţii stradale. 

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net