Ce strategie a aplicat Spania împotriva Covid-19. A dat rezultate și este diferită de a altor țări europene

spania.jpg

Medici spanioli aplaudând
Spania a declarat stare de urgență luna trecută
Foto: AFP

În timp ce România trece de 10.000 de cazuri aproape zilnic, Spania se poate lăuda că începe să răsufle ușurată. Pandemia de coronavirus a îngenuncheat Europa, însă spaniolii au aplicat un plan care pare să fi dat rezultate mai bune decât în celalte țări europene.

Strategia Spaniei în faţa pandemiei de COVID-19 "dă rezultate", a declarat duminică (22 noiembrie) premierul spaniol Pedro Sanchez, prezentând planul de vaccinare al ţării sale pentru 2021, Spania a înregistrat numai 400 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, în medie, timp de 14 zile, faţă de 530 de cazuri la începutul lunii, a precizat Pedro Sanchez după un summit online G20 care a avut loc timp de două zile, relatează Digi24.

În Spania urmează o campanie de vaccinare

Spaniolii spun că starea de urgenţă declarată luna trecută, care a permis autorităţilor regionale să adopte o serie întreagă de restricţii, dă rezultate. "Strategia funcţionează", a precizat premierul spaniol. El a mai afirmat că ţara sa a reuşit performanța de a reduce numărul de cazuri fără a impune o a doua serie de restricţii, aşa cum a fost cazul în alte ţări europene.

Sanchez a prezentat planul guvernului pentru a imuniza "o parte substanţială" din cei 47 de milioane de locuitori ai ţării până la mijlocul anului 2021. Această campanie de vaccinare urmează să fie lansată în ianuarie în 13.000 de puncte ale ţării.

Loading...