Ce apariții au avut regalitățile la încoronarea împăratului Japoniei! Ce rochie a ales Carmen Iohannis pentru banchet

deschidere.jpg

Ce apariții au avut regalitățile la încoronarea împăratului Japoniei! Ce rochie a ales Carmen Iohannis pentru banchet
Foto: EPA

Împăratul Naruhito al Japoniei și-a proclamat oficial marți, 22 octombrie, ascensiunea la tron, însoțit de partenera lui, împărăteasa Masako, iar la eveniment au participat aproximativ 2.500 de oaspeți, inclusiv înalți demnitari și membri ai familiilor regale din peste 190 de țări.

Evenimentul, marcat de mai multe ritualuri, s-a desfășurat în prezența a mii de oaspeți, printre care președintele și Klaus Iohannis însoțit de Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis. 

În vârstă de 59 de ani, Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei și primul născut după cel de-Al Doilea Război Mondial. Suveranul și-a preluat prerogativele imperiale, la data de 1 mai, după ce tatăl său, Akihito, a abdicat invocând vârsta înaintată.

Ce apariții au avut regalitățile la încoronarea împăratului Japoniei

Pentru ceremonia de încoronare, regalitățile și numele mari invitate au bifat apariții elegante și de bun bust, ornamentate și cu titlurile și decorațiile nobiliare pe care le-au adunat de-a lungul timpului. 

 • Carmen Iohannis a strălucit într-o rochie de culoarea mării
  Foto: AFP
 • Regina Mathilda și Regele Philippe
  Foto: Profimedia
 • Regina Maxima a Olandei
  Foto: Profimedia
 • Prințesa Victoria și Regele Carl Gustaf
  Foto: Profimedia
 • Împăratul și împărăteasa Japoniei
  Foto: Profimedia
 • Prințul Frederik și Prințesa Mary ai Danemarcei
  Foto: Profimedia
 • Prim ministrul Republicii Cehe Andrej Babis și soția lui, Monika Babisova
  Foto: Getty
 • Regina Letizia și Regele Felipe al VI-lea, Spania
  Foto: Profimedia
 • Foto: Profimedia
 • Maximize

1/9

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au participat marţi, la Tokyo, la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei, unde șeful statului român a fost îmbrăcat în frac, iar soţia sa a purtat o rochie lungă, de gală de culoare albastră. Printre invitaţii ceremoniei s-au numărat prinţul Charles, regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi regina Letizia.

Pentru evenimentul în sine și banchetul de după, Carmen Iohannis a ales două ținute de culoare asemănătoare, însă decolteul rochiilor a fost cel care a făcut diferența dintre acestea. Dacă la ceremonia de încoronare Prima Doamnă a României a avut o rochie lungă cu mâneci și deloc decoltată, pentru banchetul de după organizat în cinstea noului Împărat Carmen a optat pentru o rochie mai lejeră, cu umerii lăsați, într-o nuanță mai deschisă și prinsă cu o bandă aurie în talie. 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

 • Așa cum se întâmplă în fiecare an, Ziua Marinei Românești, sărbătorită la data de 15 august, este marcată printr-un adevărat spectacol naval pe litoral, completat de o paradă a marinarilor militari. Bineînțeles, și în 2019 nelipsit de la eveniment a fost cuplul prezidențial format din președintele țării Klaus Iohannis, însoțit de soția acestuia, Carmen.

 • Zi plină de emoții și noi speranțe de reușită, luni, 9 septembrie, atât pentru copiii și studenții români, cât și pentru părinți, profesori și învățători, având în vedere că această nouă săptămână de toamnă a dat și startul noului an școlar. Cuplul prezidențial al României a deschis noul an școlar la două unități de învățământ, fiecare dintre ei în orașe diferite, însă cu aceleași emoții și gânduri pozitive pentru noul an de studiu.