Care e cel mai mare pericol pentru bolnavii de coronavirus și cu ce medicament banal se previne

Ultima actualizare:

    Medicii italieni vin cu o nouă teorie și soluție de tratament
Medicii italieni vin cu o nouă teorie și soluție de tratament

Pneumonia interstițială nu este cea mai mare complicație dată de Covid-19, așa cum se credea. Este doar o consecință. Marea problemă ar fi alta: virusul afectează circulația sângelui și duce la formarea de cheaguri. Pericolul poate fi prevenit prin administrarea unui tratament simplu: medicamentele anticoagulante.

Medicii italieni au descoperit, în urma autopsiilor efectuate, că pneumonia de care s-a tot vorbit până acum este doar o consecință a infecției cu noul coronavirus. Una nu atât de gravă în comparație cu ceea ce se întâmplă cu adevărat în corpul nostru. Giampaolo Palma, un cardiolog din Salerno citat de Hotnews, susține că virusul afectează în primul rând vasele de sânge, împiedicând circulația normală și ducând la formarea de trombi (cheaguri de sânge). Aceștia nu afectează doar plămânii, ci toate organele interne. Potrivit experților italieni, coronavirusul este o boală inflamatorie sistemică, sângele nu mai poate circula normal în corp, ajunge în cantitate mai mică la plămâni, iar aceștia nu mai reușesc să se aerisească, în ciuda cantității de oxigen elimerată mecanic cu ajutorul ventilatoarelor. De aici problemele respiratorii pe care le au cei care fac complicații.

Ipoteza aceasta complică din nou lucrurile și aduce în discuție un nou tratament pe care ar trebui să ne axăm. În presa italiană, unii medici susțin că mai potrivită terapie (în funcție de gradul de inflamație constatat la fiecare pacient în parte) ar fi administrarea de antiinflamatoare și anticoagulante. Acestea sunt medicamente accesibile și ieftine. Hotnews dă ca exemplu heparina, o substanță anticoagulantă care pare că ar da rezultate bune împotriva coronavirusului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net