Când va avea loc înmormântarea Prințului Philip. Doar 30 de oameni au voie să participe la ceremonie

Ultima actualizare:

    Peste tot în Marea Britanie au fost aduse omagii pentru Prințul Philip foto: EPA-EFE
Peste tot în Marea Britanie au fost aduse omagii pentru Prințul Philip foto: EPA-EFE

Pregătirile pentru funeraliile Prințului Philip sunt în toi după ce soțul Reginei Elisabeta a II-a a murit vineri (9 aprilie), la 99 de ani. Detaliile încă nu au fost anunțate, dar înmormântarea va avea loc pe 17 aprilie, la opt zile de la moartea lui Philip, la Castelul Windsor și va fi un eveniment privat, nu unul de stat cum s-ar fi procedat în mod normal.

Conform bbc.com, Prințul Philip a cerut ca ceremonia de înmormântare să nu se desfășoare după regulile celor pentru șefi de stat și monarhi, așa cum ar fi trebuit. Mai mult, restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, care interzis adunările mari de oameni, au dus la modificări importante în planul deja stabilit pentru funeraliile Ducelui de Edinburgh. 

Populația a fost rugată să nu participe la diverse priveghiuri publice și nici să nu se adune pentru a lăsa flori la rezidențele regale. În schimb, cei care vor au fost rugați, pe site-ul oficial al familiei regale, să facă donații către diverse organizații. O  placă cu anunțul morții prințului a fost pusă în fața Palatului Buckingham, dar a fost înlăturată pentru că ar fi atras prea mulți oameni. Totuși, fanii monarhiei au lăsat deja  flori și mesaje de condoleanțe la Castelul Windsor.

Prințul Philip nu va avea priveghi public

Cum prințul nu a vrut să o ceremonie fastuoasă, trupul neînsuflețit al lui Philip nu va fi expus în public, pentru ca oamenii să vină să îi aducă un ultim omagiu. Priveghiul public a fost organizat pentru consorții a ultimilor trei regi înaintea Elisabetei, inclusiv pentru Regina Mamă, în 2002, când peste 200.000 de oameni au venit la priveghiul de trei zile organizat la Westminster. 

În schimb, toate steagurile aflate pe clădiri guvernamentale vor fi coborâte la jumătate până a doua zi după înmormânare. Singura clădire unde steagul nu va fi coborât este cea în care se află regina. 

Focuri au fost trase la ora locală 12.00 (14.00, ora României), sâmbătă, în Regatul Unit și Gibraltar. Principalele partide politice din Anglia, Țara Galilor și Scoția au suspendat campania electorală pentru alegerile din mai

Cine va merge la ceremonia de înmormânatare

Conform aranjamentelor inițiale, mii de oameni ar fi trebuit să participe la funeraliile Prințului Philip, în Londra și Windsor, iar sute de forțe armate s-ar fi defășurat între cele două locații. Dar, în condițiile pandemiei, Regina Elisabeta a fost nevoită să regândească planurile: sicriul va fi depus direct la Castelul Windsor, fără o procesiune prin Londra și Windsor, iar doar 30 de oameni au voie să participe la înmormântare. Nu se știe încă care membrii ai familiei regale vor participa la ceremonie, dar se pare că Harry va face tot posibilul pentru a veni din SUA. Cei care vor participa vor fi obligați să poarte măști de față și să stea la doi metri unul de altul, dacă nu sunt din aceeași casă.

Philip, ca restul regilor, reginelor, prinților și prințeselor Regatului Unit, va fi îngropat în Capela Sfântul Gheorghe din Windsor. Ceremonia va fi transmisă, cel mai probabil, la televizor.

Un serviciu memorial, ținut mai târziu

S-ar putea ca un serviciu memorial pentru public să fie ținut mai târziu, după ce situația provocată de pandemie se mai liniștește. S-ar putea de asemenea ca un omagiu al forțelor armate să fie adus Prințului.

image
image
image
image
image
image
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net