Când se deschide Grecia pentru turiștii români. În ce condiții se va putea intra în țară

turisti-grecia.jpg

turisti cu masca in grecia
Autoritățile elene speră să deschidă granițele pentur turiști începând cu mijlocul lunii mai
foto: Shutterstock

Ministrul grec al turismului a promis că sezonul turistic pentru români s-ar putea deschide mai repede, dacă se respectă câteva condiții, a declarat un antreărenor român din Grecia, pentru Digi24.

„Intrarea în Grecia cu vaccin, test PCR sau test de anticorpi care dovedește că ai avut COVID. E o variantă de a facilita intrarea, pentru a atrage mai mulți români”, a spus Ioana Șelner, antreprenor român în Grecia, la Digi24.

De asemenea, turiştii pot fi testaţi aleatoriu la graniţă cu teste rapide, iar cei testaţi pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia, costurile de cazare fiind acoperite de partea elenă. La fel ca anul trecut, copiii sub 10 ani nu vor fi testați.

Grecia speră să primească turiști la mijlocul lunii mai, dar Eugene Theodoridis spune că nu este clar câte țări vor fi gata să le permită cetățenilor să călătorească în scop turistic.

„Înțelegeți că acest lucru nu depinde numai de noi. O mulțime de țări trebuie să fie de acord cu protocoale specifice pentru a le permite oamenilor să călătorească”, spune el.

În acest moment, este foarte dificil să faci planuri, adaugă Theodoridis.

Grecia vrea să vaccineze toți lucrătorii din turism până în vară

Cu multe restricții încă în vigoare, grecii sunt din ce în ce mai frustrați. Industria turistică reprezintă aproximativ o cincime din economia Greciei.
Țara intenționează să-i vaccineze toți angajații din turism până în vară și este printre cei care promovează certificatele sau pașapoartele de vaccinare, care ar permite europenilor să călătorească mai ușor.

Ministrul Culturii, Lina Mendoni, consideră că certificatele de vaccinare sunt foarte importante pentru a face ca „toată lumea să se simtă cu adevărat în siguranță”, astfel încât să poată veni să vadă siturile arheologice și muzeele din Grecia.

În acest moment, toate persoanele care intră în Grecia trebuie să se autoizoleze

Deocamdată, Grecia a prelungit până pe 19 aprilie restricțiile la intrarea în țară pe cale aeriană. Călătorii care vin cu avionul trebuie să aibă un test negativ PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

Țara se confruntă în ultima săptămână cu o creștere a numărului de infectări, motiv pentru care Guvernul, deși are în plan relaxări, va menține o serie de măsuri. Toate persoanele care sosesc în Grecia intră în autoizolare timp de 7 zile. La graniță, este nevoie de test PCR negativ sau test rapid. Vizitele în scop turistic sunt interzise, fiind permise intrările doar pentru călătorii esențiale. În plus, este interzisă deplasarea între prefecturi și există restricții de circulație pe timp de noapte.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1