Brexit, motiv de ceartă între Trump şi premierul britanic: «May nu m-a ascultat»

Ultima actualizare:

    Donald Trump şi Theresa May nu par să se înţeleagă pe chestiuni politicefoto: Getty
Donald Trump şi Theresa May nu par să se înţeleagă pe chestiuni politicefoto: Getty

Vizita lui Donald Trump în Marea Britanie încinge spiritele. Liderul de la Casa Albă a făcut o serie de declaraţii controversate: el a acuzat-o pe Theresa May că a distrus Brexit şi a spus că migranţii distrug cultura Europei.

Donald Trump a acordat un interviu talboidului britanic The Sun, în care a făcut o serie de declaraţii dure. El a acuzat-o pe May că a ignorat sfaturile lui şi a optat pentru o strategie mai blândă de ieşire din UE. El a ameninţat că încercările premierului britanic de a menţie legături strânse cu Uniunea Europeană pune în pericol un acord cu SUA.

"Dacă se poartă aşa, vom discuta cu UE, nu cu Marea Britanie", a declarat el, confomr thesun.co.uk. Din punctul lui de vedere, strategia Brexit adoptată de May şi guvernul său sunt într-o direcţie complet opusă sfaturilor sale, cea ce e extrem de nefericit. "I-am spus ce să facă, dar nu a fost de acord cu mine. Nu m-a ascultat. S-a dus într-o direcţie diferită. Chiar opusă. E ok, trebuie să negocieze cum ştie ea mai bine". 

Trump a mai spus că Boris Johnson, care şi-a dat recent demisia din funcţia de ministru de extrene şi care este un duşman declarat al lui May, ar fi un prim ministru foarte bun. "Îmi place mult de el, îl respect. Şi el mă place şi spune lucruri bune despre mine. M-a întristat demisia lui din guvern". 

Cu toate acestea, Trump a insistat că May e o persoană bună şi nu îl plictiseşte. "Asta e fals. E o persoană bună, mă înţeleg bine cu ea", a completat liderul american. 

Trump l-a criticat şi pe primarul Londrei, Sadiq Khan, spunând că a făcut o treabă foarte proastă când vine vorba de terorism. "Cred că e foarte trist că milioane şi milioane de oameni sunt primiţi în Europa. Aveţi un primar care a făcut o treabă foarte proastă când vine vorba de terorism", a declarat el în interviul acordat pentru The Sun. 

Donald Trump şi-a început vizita în Marea Britanie joi, iar vineri se va întâlni cu Regina Elisabeta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net