Boris Johnson vrea să construiască pod între Scoţia și Irlanda de Nord

Boris Johnson

Premierul britanic vrea Brexit cu orice preţ
Johnson nu vrea să renunţe la Brexit
Foto: Epa-Efe

Boris Johnson vrea pod între Scoţia și Irlanda de Nord pentru a preîntâmpina blocajul Brexitului. Prim-ministrul britanic a cerut oficialilor guvernamentali să ia în calcul costurile şi riscurile unui pod de 45 de kilometri peste Marea Irlandeză.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson (55 de ani), vrea pod între Scoţia și Irlanda de Nord cu scopul de a evita blocajul Brexitului. Anul trecut, politicienii Partidului Unionist din Irlanda de Nord au sprijinit planul acestuia de a construi un „pod al Brexit-ului” de 15 miliarde de lire sterline care să lege sud-vestul Scoţiei cu Larne din Irlanda de Nord. Însă bombele neexplodate din Al Doilea Război Mondial se crede că ar fi unul din riscurile acestui proiect, potrivit Channel 4 News. Johnson s-a interesat de unde ar putea fi luaţi banii pentru pod şi de „riscurile proiectului”, din cauza „muniţiei din Al Doilea Război Mondial din Marea Irlandeză”. Ministerul Transporturilor a elaborat un document privitor la planurile legate de pod după discuţiile cu Partidul Unionist şi fostul secretar de stat Chris Grayling.

Boris Johnson a fost desemnat noul premier al Marii Britanii

Boris Johnson a susţinut primul discurs, în calitate de premier al Marii Britanii

Podul ar avea 45 de kilometri

Proiectul podului a ieşit la iveală după ce Parlamentul a aprobat legea care blochează un Brexit fără Acord şi a împiedicat planul lui Boris Johnson pentru noi alegeri. Asta în timp ce Marea Britanie ar trebui să părăsească Uniunea Europeană la 31 octombrie. Johnson încearcă să găsească o soluție pentru frontiera irlandeză pentru a preîntâmpina blocarea Brexitului. Anul trecut, a fost luat în râs când a dezvăluit ideea podului. Actualul premeier susţine că podul care ar lega vestul Scoţiei de Irlanda de Nord ar consolida Uniunea. Distanţa cea mai apropiată din North Channel este de 20 de kilometri, între Mull of Kintyre şi Torr Head, însă se prefer[ planul podului de 45 de kilometri care să treacă prin Larne. Însă alţi politicieni, inclusiv Ministrul de Interne, Sajid Javid, au luat în râs planul lui Boris Johnson, care vrea să construiască pod între Scoţia și Irlanda de Nord.

Loading...

Citește și

  • brexit referendum marea britanie ue

    Sute de oameni s-au adunat în locurile simbolice ale metropolelor Uniunii Europene pentru a se săruta, în semn de susținere. Au sperat că îi vor convinge pe euroscepticii din Marea Britanie să voteze pentru rămânerea în blocul unitar. Activiștii și-au dat întâlnire în fața Porții Brandenburg din Berlin în semn de solidaritate cu britanicii care vor să rămâna în familia celor 28 de state membre ale UE.

  • brexit referendum sondaje marea britanie

    Joi (23 iunie), britanicii vor vota rămânerea în familia celor 28 de state membre ale Uniunii Europene. Sondajele arată că Marea Britanie este pe muchie de cuțit, fiind împărțită în trei tabere: pro, contra și indeciși. Ieșirea britanicilor din UE (BREXIT) ar avea o serie de consecințe negative, avertizează analiștii.