Boris Johnson a fost desemnat noul premier al Marii Britanii

gettyimages-1157407133-594x594.jpg

Boris Johnson a fost desemnat noul premier al Marii Britanii
Foto: Getty

Boris Johnson a devenit noul premier al Marii Britanii, după ce a fost ales lider al Partidului Conservator, cu 92.153 de voturi, învingându-l detașat pe rivalul rău, Jeremy Hunt, care a primit 46.656 de voturi.

Boris Johnson a fost ales de membrii Partidului Conservator cu 92.153 de voturi lider al formaţiunii, şi urmează să devină, astfel, premierul Marii Britanii, relatează BBC News. Fostul primar al Londrei urmează să-i succeadă Theresei May la şefia Guvermului și va ține primul discurs în calitate de prim-ministru miercuri, 24 iulie, la Palatul Buckingham.

Boris Johnson a fost desemnat noul premier al Marii Britanii

Noul premier britanic i-a felicitat atât pe pe rivalul său Jeremy Hunt, cât și pe fostul premier Theresa May, care a demisionat în contextul Brexit-ului, pentru serviciile aduse țării. La rândul său, May l-a felicitat pe Johnson, a îndemnat la unitate, la împiedicarea lui Jeremy Corbyn la putere (liderul opoziției britanice) şi i-a promis să-l susţină din Parlament.

Theresa May l-a felicitat pe Johnson printr-un mesaj publicat pe Twitter, pentru că a devenit lierul conservatorilor, și transmite că vor lucra împreună pentru Brexit. „Felicitări lui Boris Johnson pentru că a fost ales liderul Partidului Conservator - trebuie să lucrăm împreună pentru a livra un acord Brexit pentru toată Marea Britanie și pentru a-l ține departe de Guvern pe Jeremy Corbyn. Vei avea parte de tot sprijinul meu”, a fost mesajul Theresei May.

Donald Trump l-a felicitat pe Boris Johnson pentru victorie

Președintele american Donald Trump l-a felicitat pe Boris Johnson pentru victoria din alegerile din cadrul Partidului Conservator din Marea Britanie, care de miercuri va deveni succesorul Theresei May în fruntea Guvernului de la Londra.

„Felicitări lui Boris Johnson pentru că a devenit noul prim-minstru al Marii Britanii. El va fi minunat!”, a transmis Trump, prin intermediul Twitter. Și fiica lui, Ivanka Trump a decis să îl felicite pe noul premier al Marii Britanii, însă s-a încurcat în „terminologie”.

„Felicitări Boris Johnson pentru că ai devenit noul premier al United Kingston” a scris Ivanka pe contul ei de Twitter, greșind numele oficial al Regatului Unit. După ce mesajul ei a fost ironizat, Ivanka a remediat greșeala.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1