Biroul Prințesei Diana din Palatul Kensington îți arată cât de mult Lady Di își iubea copiii

diana.png

Prințesa Diana și Prințul Charles, într-o vizită efectuată în Australia, anul 1983
Foto: Getty Images

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la moartea Prințesei Diana iar casa regală a Marii Britanii vrea să-i cinstească memoria așa cum se cuvine. În consecință, personalul Palatului Buckingham a recreat camera de studiu din care muncea Prințesa Diana. Vizitatorii vor avea ocazia, începând de mâine, să viziteze o replică a camerei de studiu ce-i aparținea Prințesei Diana.

Lady Di a ținut extraordinar de mult la copii ei, mărturie stând multitudinea de poze pe care vizitatorii cu William și Harry pe care vizitatorii le vor putea admira. La loc de cinste stă o felicitare de Crăciun din 1995 în care Prințesa apare alături de cei doi băieți.

 

printesa_diana_1.png

printesa diana
Imaginile de pe biroul Prințesei Diana cu cei doi fii ai săi, Harry și William
Foto: Getty Images

 

melodii.png

Colecția de casete cu muzică a Prințesei Diana
Foto: Getty Images

O altă amintire la care Diana a ținut extraordinar de mult a fost calendarul primit de la Ronald și Nancy Reagan în timpul vizitei regale din 1985 efectuată în Statele Unite. Pe birou mai avea o cutie inscripționată „D Spencer” unde ținea toate scrisorile de suflet primite de la prieteni și familie dar și colecția de muzică pe casete, așezate în ordine într-o servietă neagră. 

Cine a fost Prințesa Diana

Diana, Prinţesă de Wales (Diana Frances născută Spencer 1 iulie 1961 – 31 august 1997 a fost prima soţie a lui Charles, Prinţ de Wales, moştenitorul tronului Regatului Unit. Fiii lor, William, Prinţ de Wales şi Prinţul Harry, sunt al doilea şi al treilea în linia de succesiune la tronul britanic şi a celor cincisprezece state supuse Angliei. De la căsătoria din 1981 până la divorţul din 1996 a fost numită Her Royal Highness The Princess of Wales (Alteţa Sa Regală Prinţesa de Wales), iar după divorţ, Diana, Princess of Wales (Diana, Prinţesă de Wales).

Figură publică de la anunţul logodnei sale cu Prinţul Charles, Diana a rămas centrul atenţiei constante a mass-mediei din Marea Britanie şi din întreaga lume atât în timpul căsniciei sale, cât şi după divorţ. Moartea ei subită într-un accident de maşină a fost urmată de o profundă tristeţe publică. 

Mult aşteptata anchetă a medicului legist a ajuns la concluzia că Diana a fost ucisă în urma unui accident de maşină, şoferul fiind orbit de bliţul paparazzilor care o urmăreau pe prinţesă.

Loading...

Citește și