Bilanţul victimelor făcute de coronavirus, în creştere. 1113 de persoane au murit

Ultima actualizare:

    Autoritățile iau măsuri suplimentare de protecţie Sursă foto: Captură video
Autoritățile iau măsuri suplimentare de protecţie Sursă foto: Captură video

Bilanţul victimelor care şi-au pierdut viaţa în urma infectării cu coronavirus este în continuă creştere. Potrivit ultimelor date prezentate de către autorităţile medicale chineze în China au murit 1113 persoane, iar alte două decese au fost înregistrate în afara ţării, în Hong Kong şi în Filipine.

Numărul îmbolnăvirilor în China este de 44.653 de cazuri, în timp ce, în afara teritoriului chinez, s-au înregistrat 518 cazuri de îmbolnăvire, în 27 de ţări.

Autorităţile din provincia Hubei, de unde au izbucnit cazurile de infectare cu coronavirus, afirmă că există 1.638 de noi cazuri confirmate, un număr mai mic decât în zilele precedente, ceea ce ar putea indica o diminuare a răspândirii virusului. Nu este însă exclus ca, dat fiind că spitalele din regiune sunt supraaglomerate, unii pacienţi să nu se fi prezentat la spital pentru internare, relatează news.ro. 

Coronavirusul a făcut deja peste 1100 de victime
Coronavirusul a făcut deja peste 1100 de victime

Situaţia pe nava de croazieră aflată în carantină în portul nipon Yokohama nu este una bună, numărul pasagerilor infectaţi cu coronavirus ajungând la 175 de persoane. 

Cum se răspândește coronavirusul

Coronavirusul este foarte contagios și are o mare viteză de răspândire. De exemplu, este suficient să intri în contact cu un obiect sau cu o suprafață infestată, pentru a te îmbolnăvi. Nu mai vorbim despre transmiterea de la om la om, care se face instantaneu, prin tuse, strănut și chiar respirație. Dacă infecția produsă de coronavirus afectează tractul respirator inferior, atunci poate apărea pneumonia, iar persoanele care prezintă un risc foarte crescut sunt cele în vârstă, bolnavii care suferă de afecțiuni cardiace, sau care au un sistem imunitar scăzut, fumătorii și copiii.

masuri protectie coronavirus jpeg
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net